Svētdienas rītā vietām pirmās rudens salnas

Agrā svētdienas rītā gaisa temperatūra vietām Latvijas austrumu pusē pazeminājās līdz +2..+3 grādiem, kas nozīmē, ka zāles virskārtā dažviet bija pirmās nelielās rudens salnas, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Zemākā gaisa temperatūra, +2,3 grādi, reģistrēta Amatas novada Melturos, līdz +3 grādiem temperatūra naktī pazeminājās daudzviet Vidzemē un Latgalē, arī vietām Zemgalē.

Minimālā gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā bija +3..+8 grādi. Palielinoties mākoņu daudzumam, nakts otrajā pusē un no rīta gaisa temperatūra daudzviet paaugstinājusies. Plkst.6 gaisa temperatūra LVĢMC novērojumu tīklā bija no +3,3..+3,6 grādiem Daugavpils, Madonas un Zosēnu meteoroloģiskajā stacijā līdz +10,8 grādiem Liepājā.

Debess lielāko daļu klāj mākoņi. Vietām sabiezējusi migla, valsts austrumu pusē redzamība dažviet sarukusi līdz 200-300 metriem. Būtisku nokrišņu nav, Rietumlatvijā vietām nedaudz un īslaicīgi līst.

Pūš lēns dienvidaustrumu vējš, daudzviet Latgalē un Vidzemē vēja nav.

Rīgā mākoņains laiks, daudzviet ir migla, pūš minimāls dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra galvaspilsētas centrā naktī pazeminājās līdz +8..+9 grādiem, Pierīgā - līdz +4..+7 grādiem.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais