Brīvdienās kļūs siltāks, vietām ducinās pērkons

Brīvdienās gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies, svētdien sasniedzot +26 grādus, tomēr būs daudz mākoņu, vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes, bet rīti dažviet būs miglaini, prognozē sinoptiķi.

Sestdien būs daļēji apmācies laiks, naktī un no rīta daudzviet gaidāma migla. Vietām nedaudz un īslaicīgi līs, pēcpusdienā un vakarā dažviet gaidāms pērkona negaiss - ar lielāko varbūtību valsts dienvidaustrumu daļā.

Pūtīs lēns vējš, Kurzemē - mērens ziemeļaustrumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu būs +9..+14 grādu, dienā gaiss sasils līdz +19..+23 grādiem, Latgalē un Zemgales austrumos - līdz +24..+25 grādiem.

Arī svētdien vietām īslaicīgi līs un ducinās pērkons, nakts un rīta stundās dažviet būs migla. Pūtīs neliels austrumu vējš. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +12..+16 grādiem, dienas gaitā saule gaisu sasildīs līdz +22..+26 grādiem. Līdzīgi laikapstākļi saglabāsies arī pirmdien, kad gaiss sakarsīs līdz +24..+29 grādiem.

Naktī uz sestdienu gaidāms Perseīdu meteoru plūsmas maksimums, bet mākoņi un migla traucēs vērot krītošās zvaigznes, vien dažviet Kurzemē un Latgalē debesis varētu būt skaidras.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”