Pagājušajā naktī Priekuļos nolijusi nedēļas norma

Pagājušajā naktī lielākais nokrišņu daudzums novērojumu stacijās izmērīts Priekuļos, kur nolija 26 milimetri, kas atbilst nedēļas normai, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Cēsu apkaimi naktī skāra vairāki negaisa mākoņi un lietusgāzes. Lietus un pērkona negaiss pagājušajā diennaktī bija daudzviet Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē, savukārt Latgalē un Vidzemes austrumos nokrišņu tikpat kā nav bijis, šeit negaiss iespējams otrdienas pēcpusdienā, prognozē sinoptiķi.

Jau vēstīts, ka negaiss naktī bez elektrības atstāja aptuveni piecus tūkstošus "Latvenergo" klientu Zemgalē - galvenokārt Bauskas un Vecumnieku novadā - bet otrdienas rītā elektroapgāde lielākoties ir atjaunota.

Rīgā nokrišņu daudzums naktī sasniedza 9-13 milimetru, arī Dobelē lietusgāzes atnesa 13 milimetru nokrišņu, kas atbilst 13 litriem uz katru kvadrātmetru.

Minimālā gaisa temperatūra pagājušajā naktī LVĢMC novērojumu tīklā bija no +12,9 grādiem Pāvilostā līdz +18 grādiem Alūksnē. Pulksten desmitos rītā gaisa temperatūra bija no +16..+19 grādiem valsts rietumu un centrālajā daļā līdz +24..+25 grādiem valsts galējos austrumos, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" dati. Otrdienas rītā vietām Vidzemes rietumu daļā nedaudz un īslaicīgi līst.

Svarīgākais