Daudzviet Latvijā līst, vakarā un naktī vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes

Ceturtdienas pēcpusdienā valsts lielākajā daļā, izņemot Ziemeļvidzemi, palaikam līst, vairāk nokrišņu ir Kurzemē un Latgalē, pērkona negaiss pagaidām nav bijis. Gaisa temperatūra plkst.15 bija +17..+21 grāds, bet Latgalē un Vidzemē - pārsvarā +22..+24 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lietus daudzviet Latvijā turpināsies arī ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu, prognozē sinoptiķi. Dažviet gaidāms pērkona negaiss un stipras lietusgāzes. Pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš, kas, sākot no valsts dienvidrietumiem, pāries dienvidrietumu vējā. Gaisa temperatūra naktī būs +14..+19 grādu.

Piektdien būs daudz mākoņu, vietām nedaudz un īslaicīgi līs, Latgalē pēcpusdienā un vakarā iespējams spēcīgs pērkona negaiss. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu un dienvidu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +21..+26 grādiem.

Rīgā gaidāms mākoņains laiks, kas brīžiem nedaudz skaidrosies. Līdz nakts sākumam iespējams lietus, bet piektdiena pārsvarā paies bez nokrišņiem. Iegriezīsies lēns dienvidrietumu vējš, un gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +17 grādiem, dienā gaiss iesils līdz +25 grādiem.