Nākamnedēļ gaidāms karsts un lietains laiks

Nedēļas nogalē Latvijā valdīs anticiklons, tādēļ gaidāms saulains un sauss laiks. Gaiss iesils līdz +24 grādiem, bet vēsāks gaiss būs piekrastē, prognozē Valsts vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas prognožu nodaļa.

Piektdien, sestdien un svētdien nokrišņi Latvijā netiek solīti. Piektdien pūtīs mēreni stiprs ziemeļrietumu vējš, sestdien tas būs lēnāks, svētdien vērojama lēna dienvidaustrumu vēja iegriešanās. Gaiss dienā iesils līdz + 23.. +26 grādiem, bet naktī no +7..+13 grādiem.

Pašreizējās sinoptiķu prognozes liecina par to, ka nākošā nedēļa būs karsta un sutīga, pirmdien un otrdien gaiss iesils līdz +27.. + 28 grādiem, bet trešdien, 8.jūnijā, termometra stabiņš pakāpsies līdz + 29 grādiem. Kā prognozē sinoptiķi daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, kā arī pērkona negaiss.

Ultravioletā starojuma intensitāte saglabāsies augsta, dienas vidū sasniedzot sešas, dažās dienās septiņas balles. Tas nozīmē, ka cilvēki ar jutīgu ādu, sauļojoties pirmo reizi sezonā un neievērojot piesardzību, saules apdegumus dienas vidū var iegūt 15 minūšu laikā.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)