Ceturtdien, pūšot brāzmainam vējam, daudzviet snigs un putinās; laiks kļūs vēsāks

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Ceturtdienas rītā gaisa temperatūra visā Latvijā ir 0..+3 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Debesis pārsvarā mākoņainas, nav būtisku nokrišņu. Daudzviet izveidojies apledojums uz ceļiem.

Saskaņā ar LVĢMC informāciju valsts lielākajā daļā sniegs nokusis vai arī tā biezums ir mazāks par pieciem centimetriem. Vairāk sniega saglabājas valsts austrumos; biezākā sniega sega novērojumu stacijās ir 12 centimetri Alūksnē.

Dienas laikā Latvijā ziemeļu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 14-19 metriem sekundē, tas atnesīs sausāku un vēsāku gaisu, prognozē sinoptiķi.

Debesis pakāpeniski skaidrosies, tomēr daudzviet - galvenokārt valsts austrumu daļā - īslaicīgi snigs un putinās. Braukšanas apstākļi uz galvenajiem autoceļiem uzlabosies.

Gaiss kļūs vēsāks, un minimālā temperatūra vakarā gaidāma no -3 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -10 grādiem vietām Vidzemē un Latgalē.

Rīgā nav gaidāmi lieli nokrišņi un mākoņi pamazām izklīdīs, ziemeļu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 19 metriem sekundē, gaisa temperatūra vakarā noslīdēs līdz -5 grādiem.

Eiropas ziemeļrietumos atrodas spēcīgs anticiklons, Krievijā - ciklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1006 hektopaskāliem Latvijas austrumos līdz 1017 hektopaskāliem dienvidrietumos.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijā bija +1..+4 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 10.janvārī bija +19 grādi Spānijas dienvidu piekrastē un +21 grāds Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -17 grādi kalnos Eiropas centrālajā un dienvidaustrumu daļā, kā arī -42 grādi Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.