Tuvākajās trīs dienās Latviju šķērsos 3 cikloni

© Dmitrijs Suļžics/MN

Meteorologa Jāņa Traļļa ieraksts mikroblogišanas vietnē "X" liecina, ka Latviju drīzumā šķērsos trīs cikloni.

"Ceturtdien ciklona rietumu malas ietekmē Z vēja brāzmas 13-19 m/s, bet maz nokrišņu. Piektdien Latviju šķērsos ciklons, kas varētu atnest 3-8 cm sniega. Nedēļas beigās trešais ciklons gan ar nokrišņiem, gan sniegu. Gaisa temperatūra no +3° līdz -20°, vēsta Jāņa Traļļa ieraksts.

Portals NRA jau rakstīja, ka ciklonu darbības ietekmē gaidāmas ne vien krasas vēja virziena izmaiņas, bet arī vēja pastiprināšanās līdz pat 20 m/s ātrumam jūras piekrastē. Piektdienā gaidāma auksta bezvēja nakts, bet jau rīta pusē vējš atkal patiprināsies un ar R-ZR puses vējiem jūras piekrastē atnesīs pozitīvas temperatūras un slapju sniegu ar lietu, Kurzemē sniegputeni, bet centrālajā daļā, arī Rīgā, visā valsts austrumu pusē iepūtīs mēreni stiprs aukstais dienvidu puses vējš, kuru pavadīs sals un snigšna. Tiek prognozēts, ka sniega sega daudzviet pieaugs no 5 līdz 10 centimetriem. Vairāk šeit

Latvijā

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.