Piektdien būs klāt lietus, putenis un bargāka sala ievads visai nedēļas nogalei

© LVĢMC

Laika prognozes nedēļas izskaņai liecina par aktīvu ciklonu darbību virs Latvijas. To ietekmē gaidāmas ne vien krasas vēja virziena izmaiņas, bet arī vēja pastiprināšanās līdz pat 20 m/s ātrumam jūras piekrastē.

Tieši vēja virziena maiņas noteiks arī tik pat mainīgās gaisa temperatūras. Šodien valdošais rietumu puses vējš naktī pagriezīsies ZR virzienā, pastipināsies, bet ceturtdien vēl neatnesīs ne būtiskus nokrišņus, ne gaisa temperatūras pazemināšanos dienas pirmajā pusē. Toties, jau pēcpusdienā gana stiprais vējš pagriezīsies Z-ZA, kas sev līdzi nesīs arī būtisku gaisa temperatūras pazemināšanos. Jau vakarpusē gaiss atdzisīs līdz mīnus 2-5 grādiem valsts rietumos, un līdz mīnus 5-10 grādiem Latvijas austrumu pusē.

Piektdienā jau ieiesim ar aukstu bezvēja nakti, rietumu pusē -4 - 10, bet austrumos -10 -15 grādiem, bet jau rīta pusē vējš atkal patiprināsies un ar R-ZR puses vējiem jūras piekrastē atnesīs pozitīvas temperatūras un slapju sniegu ar lietu, Kurzemē sniegputeni, bet centrālajā daļā, arī Rīgā, visā valsts austrumu pusē iepūtīs mēreni stiprs aukstais dienvidu puses vējš, kuru pavadīs sals un snigšna. Tiek prognozēts, ka sniega sega daudzviet pieaugs no 5 līdz 10 centimetriem.

Arī sestdien viss būs atkarīgs no nemitīgi mainīgā vēja virziena, tāpēc šobrīd precīzākas laika ziņas varam prognozēt tikai sestdienas rītam, kuru noteikti sagaidīsim ar stipru salu (7 līdz 17 grādiem) visā valsts teritorijā.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.