Nedēļas beigās valsts austrumos gaidāma pat -20 grādu sals

Nedēļas nogalē visā Latvijas pastiprināsies sals. Aukstākais laiks gaidāms valsts austrumos, kur, debesīm skaidrojoties, termometra stabiņš noslīdēs līdz aptuveni -20 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz piektdienu, kā arī piektdien dienas laikā galvenokārt Kurzemē un Zemgalē snigs un brīžiem putinās, nokrišņus nesīs ciklons, kas pārvietosies no Zviedrijas dienvidiem uz Ukrainu. Citviet valstī snigs maz, iegriezīsies mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš.

Gaisa temperatūra piektdienas naktī pazemināsies līdz -4..-9 grādiem, aukstāks būs Vidzemē un Latgalē, galējos valsts austrumos iespējams sals līdz -18 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra piektdien būs no -2..-4 grādiem Kurzemē līdz -10 grādiem valsts ziemeļaustrumos.

Brīvdienās debesis brīžiem skaidrosies, gaidāms arī neliels sniegs. Rietumlatvijā, sestdien arī valsts centrālajos novados no jūras un līča nākoši mākoņi vietām nesīs pamatīgu snigšanu.

Pūtīs mērens vējš no ziemeļiem. Gaisa temperatūra Kurzemē un Zemgales rietumdaļā pārsvarā nenoslīdēs zemāk par -6..-11 grādiem, savukārt vietām Latvijas austrumu daļā, debesīm skaidrojoties, gaidāma temperatūra pazemināšanās līdz aptuveni -20 grādiem. Dienas laikā, uzspīdot saulei, maksimālā gaisa temperatūra sestdien būs no -3 grādiem jūras piekrastē līdz -12 grādiem valsts austrumos, svētdien temperatūra gaidāma par 3-5 grādiem zemāka.

Nākamās nedēļas sākumā kļūs vēl par dažiem grādiem aukstāks, liecina pašreizējās sinoptiķu prognozes.

Svarīgākais