Pagājušajā diennaktī satiksmes negadījumu skaits un tajos cietušo skaits dubultojies

Pagājušajā diennaktī gan ceļu satiksmes negadījumu, gan tajos cietušo cilvēku skaits valstī dubultojies, aģentūrai BNS norādīja Valsts policijas (VP) Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Viņš informēja, ka policijai pagājušajā diennaktī darba bijis daudz - ja ierasti ikdienā valstī vidēji tiek reģistrēti aptuveni 50 ceļu satiksmes negadījumi, tad pagājušajā diennaktī līdz piektdienas rīta plkst. 6 notikuši 114 negadījumi. Turklāt 22 avārijās arī cietuši kopumā 30 cilvēki.

"Ļoti saspringta diennakts, un arī šobrīd nekas nav mainījies, viss turpinās," piebilda VP pārsāvis.

Jau no paša rīta vērojamas arī problēmas satiksmē - uz dažiem tiltiem Rīgā sastrēgumi izveidojušies jau kopš pulksten septiņiem. Lielākais sastrēgums izveidojies uz Akmens tilta, kurš praktiski neizbraucams esot bijis jau pirms plkst. 7. Tur gan problēmas saistītas ne tikai ar stipro snigšanu, bet arī remontdarbiem, kuru dēļ brīva ir tikai viena josla.

Ceturtdien valstī veikts arī plašs reids, kurā policija īpaši pievērsusi uzmanību gājēju uzvedībai uz ceļiem. Komentējot reida rezultātus, Zivtiņš atzina, ka gājēju izdarītie pārkāpumi kopumā mazinājušies, tomēr joprojām ir cilvēki, kas noteikumus neievēro un, piemēram, nelieto atstarotājus. Šajā pārkāpumā pieķerti vairāki desmiti gājēju.

Tāpat Zivtiņš norādīja, ka daudzviet nav tīrītas ietves un cilvēki pārvietojas pa braucamo daļu, turklāt tajā pašā virzienā kā automašīnas. "Gājējiem jāpadomā par savu drošību," uzsvēra VP pārstāvis, atgādinot, ka automašīnām pašreizējos laikapstākļos ievērojami pagarinājies bremzēšanas ceļš, turklāt grūtāk nomainīt braukšanas joslu.

Zivtiņš arī iesaka iedzīvotājiem rūpīgi izvērtēt, vai uz darbu nepieciešams braukt ar personīgo auto, tomēr, ja tas tiek darīts, vidējo braukšanas ātrumu vajadzētu samazināt gan pilsētās, gan ārpus tām.

Svarīgākais