Svētdiena būs vēsa; sinoptiķi atklāj, kāds laiks gaidāms jaunnedēļ

© Lauris Aizupietis/F64

No svētdienas Latvijā sāks pazemināties gaisa temperatūra, vietām gaidāms īslaicīgs lietus, prognozē sinoptiķi. Maksimālā temperatūra dienā būs +16..+20 grādi.

Lietus mākoņi svētdien vairāk skars valsts ziemeļaustrumu daļu.

Pūtīs lēns līdz mērens vējš no rietumu puses.

Rīgā svētdien nav gaidāmi būtiski nokrišņi, debesis brīžiem skaidrosies. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +11 grādiem un dienā sasniegs +19 grādus.

Svētdienas saullēktā Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz +7..+10 grādiem, bet Vidzemes piekrastē un vietām Ziemeļkurzemes piekrastē saglabājas siltums līdz +14..+16 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Dažviet Kurzemē un Vidzemē īslaicīgi līst. Mākoņu daudzums ir mainīgs, vietām sabiezējusi migla. Pūš lēns vējš.

Rīgā agrā rītā no ziemeļiem ierodas mākoņi, pūš dienvidrietumu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +8 grādi lidostā, +11 grādi pilsētas centrā un +14 grādi Daugavgrīvā.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijā bija +18..+22 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 21.augustā bija +40 grādi Spānijā, Krievijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -3 grādi Skandināvijas kalnos.

Jaunās nedēļas pirmajā pusē būs mākoņains laiks, tomēr brīžiem arī uzspīdēs saule, ziņo Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ievērojami nokrišņi nav sagaidāmi. Pūšot lēnam ziemeļu puses vējam, Latvijā ieplūdīs aukstāka gaisa masa, līdz ar to naktīs gaiss atdzisīs līdz +7…+13 grādiem, vietām piekrastē +14…+15 grādiem, bet dienās gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +13…+18 grādiem.

Pašreizējās prognozes liecina, ka nedēļas otrajā pusē no ziemeļiem Latvijai pietuvosies ciklons, kā ietekmē daudzviet sagaidāms lietus un piekrastes rajonos pūtīs brāzmains vējš. Gaiss dienās iesils līdz +13…+16 grādiem, taču naktīs lielākajā daļā valsts teritorijas tas atdzisīs līdz +8…+13 grādiem.

Svarīgākais