Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Otrdien vietām gaidāms putenis, pēcpusdienā snigs

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Otrdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +1 grāda Ventspils ostā un -2 grādiem Ainažos līdz -17 grādiem Bauskas apkaimē un -19 grādiem Daugavpils pusē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Nakts sākumā gaisa temperatūra daudzviet Latgalē, kā arī Bauskā un Staļģenē bija pazeminājusies līdz -20..-22 grādiem.

Valsts lielākajā daļā otrdienas rītā ir -5..-10 grādi, aukstāks laiks saglabājas valsts dienvidaustrumu pusē.

Mākoņi daļēji sedz Latvijas debesis, nav ievērojamu nokrišņu, pūš lēns līdz mērens dienvidu un rietumu vējš.

Sniega segas biezums novērojumu staciju laukumos no astoņiem centimetriem Ventspils ostā un deviņiem centimetriem Rucavā līdz 32 centimetriem Saldū un 34 centimetriem Alūksnē un Dagdā, tai skaitā 19 centimetri Rīgas centrā.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +0,6 grādiem Pāvilostā līdz -9,5 grādiem Alūksnē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 15.februārī bija +23..+24 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -33 grādi Skandināvijas kalnos un -40 grādi Krievijā.

Otrdien daudzviet Vidzemē un Latgalē rietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 11-14 metriem sekundē, izraisot puteni, prognozē sinoptiķi.

Pēcpusdienā, sākot no ziemeļaustrumiem, gaidāma arī snigšana. Līdz naktij daudzviet Vidzemē un Latgalē uzsnigs 1-5 centimetri sniega.

Valstī kopumā otrdien gaidāms visai saulains laiks, maksimālā gaisa temperatūra būs no +1..+3 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -4..-6 grādiem Latgalē un Sēlijā.

Rīgā sauss un pārsvarā saulains laiks, lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, maksimālā gaisa temperatūra nulle grādu.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals, kā arī Krievijas ciklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 1021-1026 hektopaskāli.

Šorīt sniegs apgrūtina braukšanu tikai pa vietējiem autoceļiem visā Latvijā, bet uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem braukšanas apstākļi ir apmierinoši, informēja valsts SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Apgrūtināti braukšanas apstākļi pa vietējiem autoceļiem ir visā Latvijas teritorijā, izņemot Rīgas, Aizkraukles, Bauskas, Jelgavas un Ogres apkārtni.

Autoceļiem ar grants segumu noteikta ir C vai D uzturēšanas klase. Grants ceļi ziemas periodā tiek uzturēti ar sniega kārtu un rievām. C un D klases ceļiem nav noteikts laiks, kurā to bīstamajos posmos brauktuves ir jāapstrādā ar pretslīdes materiālu un jāveido rievas. Grants ceļu apstrāde ar pretslīdes materiāliem tiek veikta tikai satiksmei bīstamākajos posmos - stāvos kritumos, kāpumos, līkumos, krustojumos.

LVC šādos apstākļos aicina autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.