Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Pirmdiena būs apmākusies, vietām gaidāms sniegs vai lietus

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Pirmdienas rītā Latvijā ir pārsvarā apmākušās debesis, daudzviet dūmaka, vietām mazliet līst vai snieg, liecina meteoroloģiskā informācija.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem pēdējā diennaktī visvairāk snidzis Zemgalē - sniega segas biezums Staļģenē un Dobelē palielinājies par pieciem centimetriem.

Vietām valstī sniega nav, bet biezākā sniega sega novērojumu stacijās Kurzemē ir deviņi centimetri Saldū, Zemgalē - 14 centimetri Dobelē, Vidzemē - 16 centimetri Alūksnē, Latgalē - 22 centimetri Dagdā.

Pūš mērens dienvidu vējš. Gaisa temperatūra 0..+3 grādi. Ceļi daudzviet slideni.

Rīgā apmācies laiks, dienvidu vējš pieci metri sekundē, gaisa temperatūra +1 grāds.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien dienas laikā valstī bija +1..+4 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 24.janvārī bija +23 grādi Spānijas dienvidaustrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -32 grādi kalnos Norvēģijā.

Pirmdienas rītā visos Latvijas reģionos sniegs un apledojums vietām apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 177 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Tallinas šosejas posmā Berģi - Ainaži, Vidzemes šosejas posmā Rīga - Smiltenes pagrieziens, Valmieras šosejas posmā Rīga - Strenči un uz Rīgas apvedceļa (A4) un (A5) visa maršruta garumā.

Tāpat ar apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem jārēķinās Daugavpils šosejas posmā Rīga - Pļaviņas un Nīcgale - Izvalda, Bauskas šosejas posmā no Dimzukalna līdz Grenctālei, Jelgavas šosejas posmā Jelgava - Eleja, Liepājas šosejas posmā no Kalnciema līdz Liepājai, Ventspils šosejas posmā Kūdra - Talsi un Usma - Ventspils, kā arī uz ceļa Liepāja - Rucava visa maršruta garumā, Grebņeva - Medumi šosejas posmā Spoģi - Medumi, uz Daugavpils apvedceļa visā posmā un arī uz ceļa Tīnūži - Koknese visa maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā valsts teritorijā izņemot Cēsu, Gulbenes, Ludzas un Rēzeknes apkārtnē.

Šādos laika apstākļos autobraucējus aicina būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem var informēt, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555.