Naktī uz otrdienu Latvijā novērota pirmā salna

Naktī uz otrdienu tika reģistrēta pirmā salna šā gada vasaras-rudens periodā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Naktī uz 31.augustu Latvija atradās augsta spiediena atzara ietekmē, tādēļ debesis skaidrojās, un Latvijas austrumu rajonos gaisa temperatūra pazeminājās līdz plus vienam, plus 4 grādiem, turpretī Kolkā, vējam pūšot no līča puses, gaisa temperatūra nakts laikā saglabājās ap plus 13 grādiem.

Pateicoties skaidrajai naktij, zemes virskārta strauji atdzisa, un tika reģistrēta pirmā salna šā gada vasaras-rudens periodā.

Aizvadītajā naktī Zosēnu novērojumu stacijā temperatūra uz augsnes noslīdēja līdz mīnus vienam grādam.

Sinoptiķi prognozē, ka arī naktī uz trešdienu saglabāsies augsta spiediena atzara ietekme un Vidzemes centrālajā daļā temperatūra uz augsnes var noslīdēt līdz 0, mīnus vienam grādam, tādēļ arī šajā naktī var būt salna.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais