Rīt Latvijā gaidāms pērkona negaiss

Naktī uz svētdienu lietus un pērkona negaisi ir gaidāmi Latvijas dienvidu rajonos, taču jau svētdien dienas laikā īslaicīgs lietus un pērkona negaisi būs sastopami jau visā valsts teritorijā, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Naktī gaisa temperatūra būs no 18 līdz 22 grādiem pēc Celsija skalas, būs lēns dienvidaustrumu vējš, bet rīta pusē veidosies migla.

Sinoptiķi norāda, ka rīt Latvijā būs nepastāvīgs laiks - saule mīsies ar mākoņiem un jau pēcpusdienā daudzviet gaidāms lietus un pērkona negaisi. Stipra lietus laikā pasliktināsies redzamība līdz 1500 metriem.

Dienas pirmajā pusē vēl būs dienvidaustrumu vējš, taču pēcpusdienā tas iegriezīsies uz ziemeļaustrumiem un stiprā lietus laikā vēja brāzmas var sasniegt 15 līdz 19 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra vidēji būs 26 grādi līdz 31 grāds, bet vietām tā sasniegs pat 33 grādus vai pat 34 grādus. Rīgā svētdien gaisa temperatūra būs 32 grādi.

Arī šodien Dienvidu rajonos - Zemgalē un Latgalē - gaidāms lietus un pērkona negaisi, taču, kā norāda sinoptiķi, pērkona negaisi nebūs postoši.

Jau rakstīts, ka gaisa temperatūra šodien būs vidēji 27 - 32 grādi, bet Rīgā termometra stabiņš pakāpsies līdz 33 grādiem. Gaisa tips šodien ir ceturtais īpaši nelabvēlīgais.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais