Nedēļas nogalē gaiss iesils līdz +34 grādiem

Nedēļas nogalē Latvijā ieplūdīs karsts gaiss no dienvidaustrumiem un temperatūra daudzviet paaugstināsies virs +30 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Par to vēsta portāls Tvnet.

Tādējādi šī būs piektā un, iespējams, pēdējā nedēļas nogale šogad, kad termometra stabiņš Latvijā pakāpjas virs +30 grādu atzīmes. Šovasar jau bijušas 20 dienas, kad vismaz kādā no novērojumu stacijām temperatūra sasniedz +30 un vairāk grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati..

Gan piektdien, gan sestdien un svētdien būs neliels un mainīgs mākoņu daudzums. Dažviet augs negaisa mākoņi, plašākas pērkona lietusgāzes gaidāmas naktī uz sestdienu.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm šajā nedēļas nogalē nav gaidāmi piemēroti apstākļi lielas un spēcīgas vētras attīstībai, jo atšķirībā no pagājušajām brīvdienām vēji augstākos atmosfēras slāņos būs lēnāki. Tas nozīmē, ka mākoņi pārvietosies lēnāk un spēcīgiem negaisiem būs lokāls raksturs. Atsevišķās vietās negaiss var atnest stipras lietusgāzes, krusu un vēja brāzmas.

Pārsvarā pūtīs lēni mainīga virziena vēji. Gaisa temperatūra piektdien paaugstināsies līdz +27..+32 grādiem, sestdien un svētdien - līdz +29..+34 grādiem. Vējam iegriežoties no jūras vai līča, par dažiem grādiem vēsāks būs piekrastes rajonos. Savukārt minimālā gaisa temperatūra naktīs visā valstī būs +16..+21 grāda robežās.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais