Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Svētdien atkal līs; arī laika prognoze turpmākajai nedēļai neiepriecina

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Šīs nedēļas pēdējā dienā atsevišķos valsts rajonos gaidāms īslaicīgs lietus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes.

Svētdien, 14.jūlijā, vietām, galvenokārt valsts austrumu un dienvidu rajonos īslaicīgs lietus, pēcpusdienā lokāli iespējams negaiss. Gaiss iesils no +16 līdz +23 grādiem.

Jau vēstīts, ka nākamās darba nedēļas pirmajā pusē laika apstākļi atkal pasliktināsies. Pirmdien lielākoties mākoņains laiks un lietus gaidāms vien atsevišķos rajonos. Turpinās pūst lēns galvenokārt ziemeļu puses vējš un dienā termometra stabiņš sasniegs +18…+23 grādu atzīmi. Savukārt otrdien dienā Latvijai no dienvidaustrumiem pietuvosies kārtējais ciklons, mākoņu daudzums palielināsies, daudzviet gaidāms lietus, vietām stiprs, kā arī ducinās pērkons.

Šī brīža prognozes liecina, ka nedēļas turpinājumālaika apstākļus turpinās noteiks ciklona darbība, līdz ar to teritoriju šķērsos vairākas plašas nokrišņu zonas, vietām gaidāmi negaisi, kuru laikā pūtīs brāzmains vējš un iespējama krusa. Kopumā Latvijā ieplūdīs siltākas gaisa masas, naktīs termometra stabiņš nenoslīdēs zem +11…+16 grādiem, bet dienā temperatūra paaugstināsies +18…+22 grādiem.