Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Meteorologs prognozē, ka jūlijā būs tik auksts, ka to jāsauc par "zaļo ziemu"

© AP/ SCANPIX

Lai gan šī vasara sākās ar patiešām karstu un sutīgu laiku un netrūka dienu, kad sasniegti jauni karstuma rekordi, meteorologa Toma Briča prognozes par laikapstākļiem jūlija sākumā nav tik iepriecinošas. Kā liecina speciālista publicētā informācija, tad šī gada jūlija sākums drīzāk būs dēvējams par "zaļo ziemu".

Meteorologs Toms Bricis sociālajā tīklā facebook publicējis video, kurā vēsta, kāds laiks gaidāms šajā mēnesī. "Jūlija sākums būs tik auksts, ka to varēs saukt par "zaļo ziemu," norāda eksperts. Kā izrādās, tad jau senā vēsturē šādi sauca periodus, kad ir pietiekami silts, lai augi zaļoto, bet tas arī ir vienīgais, kas liecina par vasaru. Citādi tā ir auksta un slapja.

Tāpat šonedēļ tiek prognozēts lietains un vējains laiks.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka, sākot ar jūlija trešo dienu, gaisa temperatūra visā valstī gaidāma zemāka par +20 grādiem, un nākamnedēļ kļūs tikai nedaudz siltāks, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Tuvākajās divās nedēļās laikapstākļus galvenokārt noteiks cikloni, tādēļ bieži pūtīs brāzmains vējš un līs, gaidāms arī pērkona negaiss. Vēsākais laiks būs šonedēļ, bet vēl arī nākamajā nedēļā gaisa temperatūra saglabāsies nedaudz zem normas. Karstuma atgriešanās iespējama ne agrāk kā mēneša vidū.

Sagaidāms, ka visās tuvākajās diennaktīs kaut vietām valstī līs, galvenokārt gaidāms īslaicīgs lietus. Latviju šķērsos vairāki cikloni, zema spiediena ieplakas un atmosfēras frontes, tādēļ nav iespējams izdalīt konkrētu periodu, kad gaidāms stiprākais lietus.

Dzestrākajās naktīs gaisa temperatūra visā valstī, izņemot piekrasti, pazemināsies līdz +5..+10 grādiem, un vēsākajās dienās termometra stabiņš nepakāpsies augstāk par +13..+18 grādiem.