Brīvdienās gaidāma tveice līdz pat +30 grādiem

© F64 Photo Agency

Naktī uz piektdienu laika apstākļus Latvijā vēl noteiks aizejošā ciklona rietumu mala, līdz ar to debesis daļēji klās mākoņi un vietām sagaidāms neliels īslaicīgs lietus. Pūtīs mēreni stiprs ziemeļrietumu vējš, kas brāzmās, galvenokārt piekrastes rajonos, sasniegs 15-19 m/s. Nakts stundās gaiss atdzisīs līdz +11…+16 grādiem. Savukārt dienā, pastiprinoties augsta spiediena atzaram, debesis skaidrosies un lietus nav gaidāms, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Joprojām saglabāsies brāzmains ziemeļrietumu vējš, kas vietām brāzmās sasniegs pat 15-19 m/s, tomēr vakarā vējš pierims. Dienā termometra stabiņš sasniegs vien +17…+20 grādu atzīmi.

Brīvdienās gaidāmi mainīgi laika apstākļi. Sestdien Latvijai no rietumiem pietuvosies siltā atmosfēras fronte, līdz ar to mākoņu kļūs vairāk un naktī uz svētdienu austrumu rajonos īslaicīgi līs. Līdz ar atmosfēras fronti valsts teritorijā ieplūdīs karstais gaiss no Eiropas centrālās un dienvidrietumu daļas, nedēļu mijā gaisa temperatūrai daudzviet sasniedzot +27…+30 grādus.

Šī brīža prognozes liecina, ka otrdien no rietumiem Latvijai pietuvosies ciklons, līdz ar to teritoriju sasniegs plašas nokrišņu zonas un vēsāka gaisa masa - karstums mitēsies un pūtīs brāzmains vējš.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais