Spēcīgas lietusgāzes gaidāmas arī šonedēļ

Vakar Rīgā un citviet Latvijā pārtrūka deviņas dienas ilgušais karstuma vilnis. Spēcīgas lietusgāzes nodarījušas vairākus postījumus un gaidāmas arī šonedēļ.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra speciālisti prognozē, ka šodien stiprs lietus varētu būt dienvidu rajonos. Nedēļas gaitā gaidāms mērens vējš no jūras, tāpēc dienā gaisa temperatūra pazemināsies par 3– 5 grādiem.

Karstuma vilnis tika pārrauts negaidīti. Rīgā lielo lietusgāžu dēļ bija traucēta visa veida satiksme. Atsevišķos posmos nolūzušu koku un pārplūdušu ielu dēļ nekursēja sabiedriskais transports. Grūti klājās arī auto šoferiem. Kritušie koki būtiski traucēja satiksmi Baltezerā uz Tallinas šosejas, kur pēcpusdienā bija bloķētas trīs joslas. Rezultātā Pierīgā veidojās kilometriem garš sastrēgums, kas sākās apmēram pie Lilastes.

VUGD preses pārstāve Inga Vetere dažas minūtes pēc spēcīgās lietusgāzes sākuma jau ziņoja, ka saņemti 20 izsaukumi. Ugunsdzēsēji devās, piemēram, uz Ģertrūdes baznīcu, kur pagrabā, iespējams, ieplūdis ūdens.

Karstais laiks Latvijā saglabāsies līdz pat augusta vidum. Gaisa temperatūra būs aptuveni plus 25 grādi pēc Celsija skalas vai pat vairāk. Gaidāmas arī īslaicīgas lietusgāzes.

Svarīgākais