Gaisa temperatūra Rīgā sasniegusi plus 31,9 grādus

Gaisa temperatūra šodien Rīgā sasniegusi plus 31,9 grādus pēc Celsija skalas, liecina Latvijas Universitātes ēkā esošās novērojumu stacijas dati, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Savukārt lidostas "Rīga" novērojumu stacijas dati rāda, ka Rīgā gaisa temperatūra sasniegusi plus 31,7 grādus, bet AS "Rīgas siltums" meteostacija siltumcentrālē "Imanta" plkst.14 reģistrētā gaisa temperatūra sasniedza pat plus 34,4 grādus pēc Celsija skalas.

Virs plus 30 grādiem gaisa temperatūra šodien līdz plkst.15 bijusi daudzviet Latvijā.

Stendē gaisa temperatūra sasniegusi plus 31,4 grādus, Madonā - plus 31,3 grādus, Zilānos un Saldū - plus 31,2 grādus, savukārt Priekuļos gaisa temperatūra sasniegusi plus 30,9 grādus, Skrīveros - plus 30,8 grādus, Gulbenē - plus 30,7 grādus, Zosēnos - plus 30,4 grādus, bet Bauskā un Alūksnē - plus 30,3.

Sinoptiķi prognozē, ka Latvijā šonedēļ saglabāsies ļoti silts, bet dienvidu rajonos arī karsts laiks. Rīt Latvijai pietuvosies zema spiediena ieplaka un ar to saistīta atmosfēras fronte Kurzemē atnesīs lietu un pērkona negaisu.

Latvijā

Latvijas pilsonis, miljardieris Pjotrs Avens vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu pret nesen Latvijas pilsonību ieguvušo Dmitriju Savinu par apzināti nepatiesu izdomājumu tīšu izplatīšanu un neslavas celšanu, aģentūru LETA informēja Avena pārstāvji.