No 1.oktobra CSDD eksāmeni notiks tikai latviešu valodā

© Gints Ivuškāns/f64

No sestdienas, 1.oktobra Autotransporta direkcija eksāmenu profesionālās kompetences sertifikāta iegūšanai, kas apliecina tā īpašnieka atbilstību sertifikātā minētajam kravas un pasažieru autopārvadājumu veidam, organizēs tikai latviešu valodā, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijas pārstāvji.

Minētais sertifikāts atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes regulai, kas nosaka kopīgus noteikumus par autopārvadātāja profesionālās darbības veikšanas nosacījumiem, ir nepieciešams speciālās atļaujas (licences) iegūšanai un ir saistošs personām, kuras faktiski vai pastāvīgi vada uzņēmuma pārvadājuma operācijas.

Sekojot globālajiem notikumiem, Autotransporta direkcija no 16.septembra mājaslapas informāciju nodrošina latviešu valodā un angļu valodā, ko nosaka nacionālās un Eiropas prasības. Mājaslapas saturs vairs nav pieejams krievu valodā. Lapas funkcionalitāti tas neietekmē.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais