Naktī dažviet sniega sega kļūs mazliet biezāka

© Aivars Ķesteris/F64 Photo Agency

Latvijas dienvidu daļu no rietumiem turpina šķērsot nokrišņu zona, un naktī uz pirmdienu Sēlijā un Latgales dienvidos sniega sega kļūs par 1-5 centimetriem biezāka.

Visvairāk uzsnigs Daugavpilī un tās apkaimē, prognozē sinoptiķi. Pārējā valstī vietām nedaudz īslaicīgi snigs vai līs, dažviet gaidāma migla. Pūšot lēnam ziemeļu vējam, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +2..-3 grādiem.

Vecgada dienā nav gaidāmi būtiski nokrišņi, vietām - īpaši Kurzemē - uzspīdēs saule. Gaidāms lēns vējš un bezvējš, gaisa temperatūra būs -2..+3 grādi.

Rīgā naktī uz 31.decembri iespējami nelieli īslaicīgi nokrišņi, dienā tie nav gaidāmi un debesis kļūs gaišākas. Lēnu ziemeļu vēju pēcpusdienā nomainīs bezvējš. Gaisa temperatūra būs aptuveni nulle grādu.

Latvijā

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” vienojas ar Ceļu būvniecības sabiedrību "Igate" par nepilnību novēršanu Latvijas – Krievijas robežas žoga un infrastruktūras izbūvē spēkā esošā līguma ar Valsts robežsardzi (VRS) ietvaros bez papildu finansējuma. Šonedēļ tiek uzsākti darbi iepriekš izbūvēto četru iekaramo (trošu) tiltu nepilnību novēršanā, ko plānots pabeigt līdz gada beigām. Savukārt līdz 2025. gada 31. oktobrim notiks iepriekš izbūvētā 99 km robežas žoga un 230 km infrastruktūras (patruļtaku, koka laipu u.c.) konstatēto defektu novēršana.