Latviju joprojām pārņēmis atkusnis; vietām saglabājas migla

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

Piektdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir 0..+2 grādi, Kurzemes piekrastē līdz +4 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Visā valstī apmākušās debesis, daudzviet dūmaka, vietām - galvenokārt valsts austrumos - saglabājas migla ar redzamību 400-900 metru. Dažviet sīki nokrišņi.

Rietumu un centrālajos novados sniegs nokusis vai arī saglabājas plāna sniega kārta, bet valsts austrumus aizvien klāj 7-15 centimetrus bieza sniega sega.

Pūš lēns ziemeļu, ziemeļrietumu vējš.

Rīgā apmācies laiks, brīžiem smidzina, gaisa temperatūra +2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien bija no 0..+1 grāda valsts galējos austrumos līdz +5 grādiem Kurzemes piekrastē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 27.decembrī bija +19 grādu Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -22 grādi Norvēģijas un Somijas ziemeļos, kā arī -26 grādi Krievijā.

Latvijā

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” vienojas ar Ceļu būvniecības sabiedrību "Igate" par nepilnību novēršanu Latvijas – Krievijas robežas žoga un infrastruktūras izbūvē spēkā esošā līguma ar Valsts robežsardzi (VRS) ietvaros bez papildu finansējuma. Šonedēļ tiek uzsākti darbi iepriekš izbūvēto četru iekaramo (trošu) tiltu nepilnību novēršanā, ko plānots pabeigt līdz gada beigām. Savukārt līdz 2025. gada 31. oktobrim notiks iepriekš izbūvētā 99 km robežas žoga un 230 km infrastruktūras (patruļtaku, koka laipu u.c.) konstatēto defektu novēršana.