Laika zīmju vērotājs skaidro, kādus laikapstākļus sagaidīsim septembrī

© SCANPIX

Laikā, kad vairs, iespējams, neceram, ka gaisa temperatūra šogad vēl būs augstāka par +25 grādiem, laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs prognozē, kādus laikapstākļus sagaidīsim septembrī.

"Ticējums par septembra pirmajām dienām saka, ja patīkams Miķeļu mēneša sākums, būs jauks rudens. Ja septembris silts, tad ziema vēla un ziemā maz sniega. Ja Silu mēnesis miglains, marts būs sniegains," savā blogā norāda V.Bukšs.

Septembris gan gaisa temperatūras, gan nokrišņu ziņā būs nedaudz siltāks un sausāks nekā parasti.

Runājot par laika apstākļiem nozīmīgām dienām pagājušajā janvārī, martā un augustā, tās liecina, ka septembris gan gaisa temperatūras, gan nokrišņu ziņā būs nedaudz siltāks un sausāks nekā parasti.

SCANPIX

Laika zīmju vērotājs arī uzsver, ka septembra pirmā puse rādās būt mēreni silta, pārsvarā saulaina, sausa un ar īslaicīgiem nokrišņiem. "Naktis šim gadalaikam atbilstoši siltas un bez rudens salnām. Laikā ap Mazo Māru (8.septembris) dažās dienās temperatūra var paaugstināties līdz + 22, +24 grādiem. Dažviet siltajām dienām aizejot var ducināt arī pērkons."

Septembra otrajā pusē laikapstākļi būs nepastāvīgi.

Vairāk mākoņainu un nokrišņiem bagātāku dienu sagaidīsim mēneša vidū, kad gaiss dienā iesils vien no +13 līdz +15 grādiem. Laikā ap 17.septembri, iespējams, sagaidīsim pirmās salnas.

"Septembra otrajā pusē laikapstākļi būs nepastāvīgi. Dzelzu nedēļā (no 22. līdz 29.septembrim) temperatūra dienās ap + 13, +18 grādiem. Šajā laikā vairāk vējainu dienu, nokrišņi īslaicīgi, bet bezvēja skaidrajās naktīs dažviet nelielas rudens salnas. Laikā ap Miķeļiem (29.septembris) līdzīgi. Vēlāk dažviet īslaicīgs lietus, bet salīdzinoši silts. Dienā temperatūra var paaugstināties līdz +18, 20 grādiem. Arī oktobra pirmajā pusē, laikā līdz Vecajam Miķelim (12. oktobris), drēgns un nemīlīgs rudens vēl izpaliks, lai gan dienas kļūs vēsākas un naktis krietni dzestrākas," norāda V.Bukšs.

Jau vēstīts, ka augusta pēdējā nedēļa atsevišķos valsts rajonos gaidāms lietains laiks, un gaiss iesils no +17 līdz +23 grādiem.

Svarīgākais