Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Laika prognoze: Nākamnedēļ ducinās pērkons

© Gints Ivuškāns, F64 Photo Agency

Meteoroloģiskā vasara, kas Latvijā iestājās šajā nedēļā, neatkāpsies arī tuvākajās diennaktīs, taču tās raksturs mainīsies, liecina sinoptiķu prognozes.

Sauso un saulaino laiku, kad dzestrām naktīm seko siltas pēcpusdienas, nākamnedēļ nomainīs mākoņaināks un mitrāks laiks. Līdz ar to naktis caurmērā kļūs siltākas, dienas gaidāmas nedaudz vēsākas, lai gan dažbrīd laiks var būt sutīgs kā vasaras vidū.

Naktis caurmērā kļūs siltākas, dienas gaidāmas nedaudz vēsākas.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi pirmdien, 14.maijā, Latvijā vēl nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Mākoņi daļēji klās debesis, dominēs lēns austrumu vējš un gaisa temperatūra dienā pakāpsies līdz +21..+26 grādiem, nedaudz vēsāks laiks saglabāsies Rīgas līča rietumu piekrastē.

Otrdien valsts dienvidus var skart plaša lietus zona, citviet valstī var veidoties īslaicīga lietus un negaisa mākoņi. Nedēļas vidū un, iespējams, līdz nedēļas beigām daudzviet gaidāmas pērkona lietusgāzes.

Sagaidāms, ka minimālā gaisa temperatūra naktīs paaugstināsies līdz +9..+15 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā valsts lielākajā daļā būs virs +20 grādiem, vēsāks vietām piekrastē un tur, kur neuzspīdēs saule. Siltākais laiks gaidāms Vidzemē un Latgalē, vēsākais - Kurzemē.