Brīdina par biezu miglu un redzamības pasliktināšanos

© Rūta Kalmuka F64

Šonakt Latvijā vietām iespējama bieza migla, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Laika periodā no plkst.1 līdz plkst.4 gaidāma migla, kuras laikā redzamība pasliktināsies līdz 200-500 m.

Otrdien virs Latvijas laika apstākļus noteica augsta spiediena apgabals, bet turpmākajās šīs nedēļas darba dienās laika apstākļi būs Atlantijas ciklona varā – debesis būs mākoņainas, bieži gaidāmi nokrišņi, turklāt ne tikai lietus, bet atsevišķās dienās arī slapjš sniegs.

Un gaiss būs vēss – tuvākajā naktī, debesīm skaidrojoties temperatūra pazemināsies līdz 0…-5 grādiem, bet turpmāk pat mākoņainās naktīs nebūs siltāk par +3…-3°. Arī dienas kļūs vēsākas – otrdien vēl gaisa temperatūra gaidāma no +5…+6 grādiem jūras piekrastē līdz +13 grādiem Latgalē, bet no ceturtdienas līdz sestdienai gaiss dienā būs tikai +3…+9° silts.

Brīvdienās nokrišņi pakāpeniski mitēsies, lai gan sestdien dienā vēl visā Latvijā gaidāms neliels īslaicīgs lietus. Tomēr gaisa temperatūra paaugstināsies lēnām, brīvdienās dienas laikā atkal sasniedzot tikai +8…+13°.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)