Nākamajā nedēļā saglabāsies auksts laiks

© Lauris Vīksne, f64

Brīvdienās un nākamajā nedēļā Latvijā saglabāsies ziemai raksturīgi laika apstākļi ar zemu gaisa temperatūru, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Brīvdienās, kā arī pirmdien anticiklona ietekmē nokrišņi nav gaidāmi, spīdēs saule, daudzviet saglabāsies sarma.

Brīvdienās Latvijā būs ļoti augsts atmosfēras spiediens, līdz ar to šajās dienās gaidāms trešais, medicīniski nelabvēlīgais laika tips. Atmosfēras spiediens sasniegs 780 milimetrus, pēc tam darba nedēļas sākumā atmosfēras spiediens pazemināsies.

Sākot no trešdienas, mākoņu daudzums palielināsies un atsevišķos rajonos ir gaidāms sniegs. Dienā gaisa temperatūra būs no mīnus 8 līdz mīnus 13, bet Kurzemes pusē no mīnus 5 līdz mīnus 10 grādiem pēc Celsija skalas.

Naktī uz svētdienu vietām gaisa temperatūra var sasniegt mīnus 18 grādus, bet pārsvarā gaisa temperatūra naktī būs no mīnus 8 līdz mīnus 13 grādiem, bet dienā no mīnus 6 līdz mīnus 11 grādiem, vietām līdz mīnus 14 grādiem. Svētdien pūtīs dienvidaustrumu vējš, kas Kurzemes piekrastē var sasniegt brāzmas līdz 15 metriem sekundē.

No pirmdienas līdz trešdienai gaidāms mākoņains laiks, kas brīžiem skaidrosies, bet, sākot no trešdienas, mākoņu daudzums palielināsies un atsevišķos rajonos ir gaidāms sniegs.

Pirmdien gaisa temperatūra naktī austrumu rajonos būs no mīnus 14 līdz mīnus 19 grādiem, bet pārējā Latvijā no mīnus 8 līdz mīnus 13 grādiem, savukārt dienā gaisa temperatūra būs no mīnus 7 līdz mīnus 12 grādiem, bet austrumu rajonos - līdz mīnus 16 grādiem.

Auksts laiks saglabāsies arī turpmākās dienas, un gaisa temperatūra naktī austrumu rajonos var noslīdēt līdz mīnus 20 grādiem pēc Celsija skalas.

Svarīgākais