Šorīt gaisa temperatūra atkal noslīdējusi zem mīnus 20 grādiem

Šorīt Latvijas austrumu rajonos gaisa temperatūra vairākās vietās atkal noslīdējusi zemāk par mīnus 20 grādu atzīmi, kā arī pūš brāzmains vējš, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas apkopotā informācija plkst.8.

Viszemākā gaisa temperatūra fiksēta Alūksnē, kur gaiss atdzisis līdz mīnus 21,5 grādiem, Rēzeknē ir mīnus 21,1 grāda sals, bet Gulbenē - mīnus 21 grāds. Arī Daugavpilī šorīt termometra stabiņš noslīdējis līdz mīnus 20,8 grādiem, bet Zosēnos - līdz mīnus 20,4 grādiem.

Ziemeļvidzemē gaisa temperatūra ir mīnus 17, mīnus 19 grādi, bet tuvāk Rīgai - Skultē - ir mīnus 16,5 grādi. Zemgalē šorīt viszemākā gaisa temperatūra fiksēta Bauskā - mīnus 17,2 grādi. Dobelē un Jelgavā - mīnus 16,5 un mīnus 16,4 grādi.

Kurzemē gaisa temperatūra ir no mīnus 10,6 grādiem Kolkā līdz mīnus 16 grādiem Stendē. Ventspilī un Mērsragā plkst.8 bija mīnus 13,2 grādu sals, Liepājā - mīnus 12,2 grādi.

Rīgā šorīt valda mīnus 16,4 grādu sals.

Šorīt daudzviet pūš spēcīgs dienvidaustrumu vējš, kas piekrastē sasniedz ātrumu 12-15 metri sekundē. Zemās gaisa temperatūras un spēcīgā vēja ietekmē komforta temperatūra ir krietni zemāka. Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, vēja un sala ietekmē komforta temperatūra šorīt vietām Latgalē ir mīnus 30 grādi. Vidzemē un centrālajos rajonos - mīnus 26, mīnus 27 grādi, bet Kurzemē - mīnus 23, mīnus 25 grādu robežās.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais