Šonedēļ joprojām gaidāms silts laiks

Darba nedēļas sākumā laika apstākļus noteiks ciklona dienvidaustrumu mala, līdz ar to teritorijas lielākajā daļā gaidāms neliels lietus.

Pūtīs arī brāzmains dienvidu puses vējš, kas dienas laikā pakāpeniski pierims. Minimālā gaisa temperatūra 0...+6° gaidāma nakts sākumā, bet nakts laikā tā pakāpeniski paaugstināsies. Diena būs mēreni silta: +4...+9°, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Trešdien un ceturtdien pāri Baltijas jūras centrālajai daļai virzīsies neliels ciklons, kas daudzviet atnesīs mērenu lietu. Ar dienvidu puses vējiem Latvijā ieplūdīs siltāks gaiss, līdz ar to naktīs gaisa temperatūra pieturēsies +2...+7° robežās, savukārt dienas laikā gaiss iesils līdz +6...+9°.

Piektdien un naktī uz sestdienu Latvija atradīsies neliela augsta spiediena atzara ietekmē, līdz ar to ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Debesīm skaidrojoties, nakts laikā vietām gaisa temperatūra noslīdēs līdz -1°, savukārt citviet saglabāsies +2...+6° robežās. Dienas laikā būs par pāris grādiem siltāks.

Nedēļas nogalē Latvijā atkal dominēs ciklonu darbība, līdz ar to debesis klās mākoņi un bieži līs. Saglabāsies dienvidu puses vējš. Temperatūra saglabāsies līdzīga: gan naktīs, gan dienās gaidāmi +2...+7°.

Svarīgākais