Nogalinātajam Salaspils uzņēmējam bijis nekustamo īpašumu bizness Ziemeļkaukāzā

Trešdien Salaspilī nogalinātajam uzņēmējam Vilnim Grīviņam bijis nekustamo īpašumu bizness Ziemeļkaukāzā - Gruzijas separātiskajos reģionos Abhāzijā un Dienvidosetijā -, aģentūrai LETA stāstīja kāds viņa labs paziņa, kurš nevēlējās publiski atklāt savu vārdu.

Grīviņš neko daudz nav stāstījis par biznesu Ziemeļkaukāzā, taču teicis, ka tur valdot haoss, viņš tur ticis arī arestēts un sēdējis kamerā par mēģinājumu kukuļot.

Grīviņam bizness Ziemeļkaukāzā patlaban esot bijusi vienīgā nodarbošanās, un viņš bieži devies uz šo reģionu.

Paziņa arī atcerējās, ka nelielas problēmas Grīviņam bijušas ar kādu būvi Ādažos, par kuru notiekot tiesu darbi.

Grīviņš nesen arī esot neoficiāli konsultējies Salaspils policijā par juridiskās palīdzības saņemšanu.

Salaspils domes deputāte Olga Pāvulīte (ZZS/LSDSP) aģentūrai LETA sacīja, ka Grīviņš bija ārkārtīgi jauks cilvēks un labprāt palīdzējis salaspiliešiem. Deputāte norādīja, ka viņam Salaspilī savulaik piederējis daudz zemes, kuru viņš vēlāk pārdevis.

Salaspils domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars (JL/TB/LNNK) aģentūrai LETA sacīja, ka uzņēmēju pazinis, taču nekad no viņa neesot dzirdējis sūdzības par problēmām ar biznesu.

"Grīviņš bija aktīvs salaspilietis, uzņēmējs, bet neko sīkāk nevaru komentēt," sacīja Čudars.

Līdzīgi domā arī Salaspils domes otrā priekšsēdētāja vietniece Zoja Rimša (JL/TB/LNNK), kura aģentūrai LETA norādīja, ka uz tik privātu jautājumu no malas neviens nevar atbildēt.

Kā ziņots, 54 gadus vecais uzņēmējs, bijušais Salaspils novada domes deputāts, Tautas partijas (TP) biedrs Grīviņš tika nogalināts trešdien savas mājas pagalmā. Smagi ievainota arī viņa sieva Elita.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava aģentūrai LETA apstiprināja slepkavības faktu, taču izmeklēšanas nolūkos nesniedza nekādu sīkāku informāciju par nozieguma apstākļiem un iespējamajām slepkavības versijām.

Pēc viņas teiktā, vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm atrasts privātmājas pagalmā, bet smagi ievainotā sieva atrasta mājā. Cietusī sieviete nogādāta slimnīcā.

Sākts kriminālprocess par slepkavību un slepkavības mēģinājumu.

Svarīgākais