Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

IKVD nekonstatē pārkāpumus saistībā ar domes "labo darbu" mājas darbu

© F64

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) nav radis apstiprinājumu aizdomām, ka Rīgas Franču licejā tiktu veikta politiskā aģitācija vai pārkāpts politiskās neitralitātes princips.

Kā aģentūra LETA uzzināja IKVD, ņemot vērā valsts pamatizglītības mācību priekšmeta standartā noteiktās prasības, dienests sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru ir izvērtējis no Rīgas Franču liceja saņemtos dokumentus, liceja direktores Birutas Vīksnas un mācību priekšmeta pedagoga skaidrojumu, kā arī licejā izmantojamo mācību priekšmeta programmu un mācību līdzekļus.

IKVD norāda, ka atbilstoši valsts pamatizglītības mācību priekšmeta standartam izglītojamam ir jāapgūst ar pašvaldību darbību saistītie jautājumi. Speciālisti uzsver, ka pedagogs ir arī tiesīgs patstāvīgi plānot mācību priekšmeta obligātā satura apguves veidu, secību, izmantojamos mācību līdzekļus, metodes un paņēmienus.

Dienests secinājis, ka Rīgas Franču liceja 9.klases izglītojamiem mācību priekšmetā "Sociālās zinības" uzdotais mājas darbs "Izpētīt Rīgas pašvaldības informatīvo portālu! Pierakstos uzrakstīt 5 Rīgas pašvaldības paveiktos labos darbus un ieteikumus, kas ir vēl jāuzlabo!" ir saistīts ar valsts pamatizglītības mācību priekšmeta standartā noteikto mērķi un uzdevumiem, kā arī apgūstamajām pamatprasmēm.

Vienlaikus IKVD arī piekrīt, ka mājas darba formulējums varētu būt pārprotams, tādēļ aicinājis liceja direktori nodrošināt izglītojamiem uzdodamo mājas darbu formulējumu pilnveidi.

Patlaban IKVD rīcībā nav arī informācijas par aģitācijas vai politiskās neitralitātes neievērošanas gadījumiem citās izglītības iestādēs. Ja šāda informācija tiks iegūta, kvalitātes dienests veiks atbilstīgu izvērtēšanu.

Kā ziņots, Saeimas deputāts Vilnis Ķirsis (V) vērsies ar iesniegumu IKVD, lūdzot pārbaudīt informāciju par "iespējamu Rīgas domes vadībai komplimentāru aģitāciju" Rīgas Franču licejā, aģentūru LETA informēja "Vienotības" preses sekretāre Laila Timrota.