Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Franču licejs plāno arī 7. klasē bērnus uzņemt bez franču valodas zināšanām

Rīgas Franču licejs (RFL) pieļauj iespēju no 2010./2011. gada arī 7. klasē uzņemt bērnus bez franču valodas priekšzināšanām.

Līdz šim bez franču valodas priekšzināšanām skolā mācības varēja uzsākt pirmajā klasē, kā arī vidusskolā. Iestājoties vidusskolā, skolēni bez priekšzināšanām franču valodu apgūst atsevišķās grupās, tomēr noslēguma eksāmens visiem licejistiem ir vienāds.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja skolas direktores vietniece Aija Kļaviņa, šāda iespēja tiek izskatīta pirmkārt finansēšanas politikas "nauda seko skolēnam" dēļ, jo no skolēnu skaita atkarīgs arī valsts piešķirtais finansējums, kā arī tādēļ, ka pašreizējais skolas audzēkņu skaits ir pietiekami liels, lai domātu par vēl vienas septītās klases komplektēšanu.

Skolēniem, kas 7.klasē mācības uzsāks bez priekšzināšanām, valodas apguvi plānots organizēt atsevišķās grupās, taču, tāpat kā skolēniem ar priekšzināšanām, nedēļā būs piecas franču valodas stundas. Pagaidām gan vēl nav nolemts, kā skolēniem bez priekšzināšanām būs jākārto pārbaudījums franču valodā devītās klases beigās.

Pašlaik, kā noprotams, šādas pārmaiņas vēl tiek tikai apsvērtas un skolas pārstāvji vēlas arī noskaidrot topošo septītklasnieku interesi par mācībām RFL. Tādēļ 27.februārī plkst.10 tiek rīkota atvērto durvju diena skolēniem, kuri bez franču valodas priekšzināšanām no rudens vēlas sākt mācības liceja 7. vai 10.klasē.