Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

Poļiščukas "Teātra observatorijas" piespiedu izlikšana notiks novembrī

Režisores Gaļinas Poļiščukas "Teātra observatorijas" piespiedu izlikšana no Rīgas Kongresu namā telpām atlikta līdz 7.novembrim.

Kā aģentūrai LETA skaidroja "Rīgas namu" pārstāve Terēza Luksa-Sigate, šodien Rīgas Kongresu namā bija ieradušās visas iesaistītās puses - tiesu izpildītāja, "Teātra observatorijas" valdes locekle Brigita Siliņa un "Rīgas namu" pārstāvji -, lai izliktu "Teātra observatoriju" no telpām.

Tiesu izpildītāja konstatēja, ka "Teātra observatorija" ir sākusi telpu atbrīvošanu no teātrim piederošām mantām. Uzklausot "Teātra observatorijas" lūgumu dot vēl laiku mantu izvešanai, tiesu izpildītāja atlika mantu aprakstīšanu un "Teātra observatorijas" piespiedu izlikšanu no telpām līdz 7.novembrim, skaidroja Luksa-Sigate.

Līdz ar to "Teātra observatorijai" vēl ir divas nedēļas laika mantu izvešanai un telpu atbrīvošanai.

"Rīgas nami" tāpat kā līdz šim neliegs mantu izvešanu saskaņotos laikos. Starpgadījumu šodien nebija un policijas iesaistīšanās nebija nepieciešama, vēstīja "Rīgas namu" pārstāve.

No viņas teiktā izriet, ka līdz šim "Teātra observatorijas" apdzīvoto telpu stāvoklis ir daļēji apmierinošs, taču daļā telpu būs nepieciešams veikt kosmētisko remontu.

Atbrīvotās Rīgas Kongresu nama telpas varēs izīrēt jebkurš interesents, slēdzot īstermiņa nomas līgumu uz vienu vai vairākiem pasākumiem. Interesi par šo telpu izmantošanu sabiedriskiem, kultūras un izklaides pasākumiem jau esot izrādījušas vairākas citas organizācijas.

Jau ziņots, ka "Teātra observatorijai" telpas ar šķīrējtiesas spriedumu līdz 16.oktobrim bija jāatstāj nesamaksāto parādu dēļ.

"Teātra observatorija" mēģināja arī atsākt sarunas par iespējamu izlīgumu ar nama apsaimniekotāja SIA "Rīgas nami" jauno valdi, taču teātrim uz izlīgumu "izredžu nav".

Materiālu pretenziju, piemēram, par negūtajiem ieņēmumiem laikā, kad teātra dēļ Rīgas Kongresu nama Mazo zāli nebija iespējams iznomāt citiem interesentiem, "Rīgas namiem" neesot.

"Teātra observatorija" Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē iegāja 2010.gada septembrī ar bijušā Rīgas vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) politisko gādību. Poļisčuka kopā ar Šleseru kandidēja apvienības "Par labu Latviju" sarakstā 10.Saeimas vēlēšanās, taču netika ievēlēta, savukārt Šlesers kļuva par Saeimas deputātu un zaudēja vicemēra krēslu. 11.Saeimā Šlesers un viņa vadītā partija LPP/LC neiekļuva.

Noslēdzoties 2010./2011.gada teātra sezonai, "Rīgas nami" secināja, ka SIA "Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorija" 2011.gadā nepildīja sadarbības līguma nosacījumus, turklāt teātris neveica maksājumus par telpu nomu un komunālajiem pakalpojumiem pilnā apmērā, kā rezultātā Teātra observatorijas parādi pārsniedza 5000 latu.

Pēc teātra administrācijas lūguma "Rīgas nami" deva iespēju parāda summu samaksāt līdz 2011.gada 1.septembrim, bet saskaņā ar sadarbības līguma nosacījumiem teātrim telpas Rīgas Kongresu namā bija jāatbrīvo viena mēneša laikā.

2011.gada septembrī SIA "Rīgas nami" iesniedza šķīrējtiesā prasību pret SIA "Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorija" par parāda piedziņu, līguma izbeigšanu un telpu atbrīvošanu. Šķīrējtiesa 8.jūnijā pilnā mērā apmierinājusi "Rīgas namu" prasību pret "Teātra observatoriju". No režisores tiks piedzīta nomas parāda summa 5546,88 latu apmērā un no 15.augusta teātris tiks izlikts no nomas telpām Kongresu namā. "Teātra observatorijai" uzlikts pienākums samaksāt arī tiesāšanās izdevumus.

SIA "Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorija" parādu līdz šim brīdim nav samaksājusi, kā arī nomātās telpas nav atbrīvotas no dekorācijām, rekvizītiem un pārējā inventāra.