Kremlis "vāgneriešiem" atņēmis visas iepriekšējās privilēģijas

© Scanpix

Krievijas varas iestādes mainījušas savas domas par "Vāgnera" atzīšanu par Putina "SVO" (speciālās kara operācijas) biedriem un liegušas algotņiem visas privilēģijas, raksta dialog.ua.

“Vāgnera” grupējuma kaujinieki un viņu ģimenes locekļi, pretēji aprīlī pieņemtajam likumam, kas bijušajiem notiesātajiem garantēja dažādus pabalstus un privilēģijas, vairs nesaņems naudu vai pabalstus.

"Ikvienam, kurš šodien riskē ar savu dzīvību, aizstāvot mūsu valsti, ir jābūt līdzvērtīgam statusam - karadarbības veterānam," aprīlī komentēja Krievijas Valsts domes spīkers, likuma līdzautors Vjačeslavs Volodins.

Toreiz Kremlis ar dāsnu žestu pielīdzināja Jevgeņija Prigožina algotņus pārējiem kara dalībniekiem, un Krievijas valdība to apstiprināja. Taču, neskatoties uz ārišķīgo labvēlību pret bijušajiem ieslodzītajiem, ģimenes jau mēnešiem gaida maksājumus un izziņas par piedalīšanos karadarbībā, apbalvojumiem, apžēlošanu, un arī šobrīd situācija nav mainījusies - tiek saņemti tikai solījumi.

Augusta pirmajās dienās pirms Prigožinas likvidācijas Krievijas varas iestādes atklāti sāka atteikties no savām saistībām. “Vāgnera” koordinatori paziņoja par dalības sertifikātu izsniegšanas apturēšanu, norādot, ka "darbiniekiem ir svarīgāki un prioritāri darbi.”

22. augustā, dienu pirms "Vāgnera" līdera likvidēšanas, tā darbinieki ziņoja, ka veterāna statusu saņems tikai izdzīvojušie algotņi.

24. augustā parādījās ziņas par dažiem “negaidītiem apstākļiem", saistībā ar kuriem apbalvojumu izsniegšana tika atlikta uz nenoteiktu laiku.

30. augustā tika paziņots, ka nav iespējams atzīt “Vāgnera” kaujiniekus par veterāniem, jo ​​tam ir nepieciešams atsevišķs Krievijas Aizsardzības ministrijas rīkojums. Pēc šī ziņojuma "vāgneriešu" ģimeņu čatos izplūda lāsti un apvainojumi pret Krievijas Federācijas aizsardzības departamentu.

Svarīgākais