Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā iecienīts kļūst kazas piens; pieprasījums pārsniedz piedāvājumu

© F64

Pieprasījums pēc kazas piena Latvijā turpina pieaugt salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, teica Latvijas Kazkopības biedrības valdes priekšsēdētāja Kristīne Piliena.

Viņš pastāstīja, ka pagājušais gads kazkopības sfērā Latvijā bija ļoti labs, un pieprasījums pēc izejvielas - kazas piena - pārsniedza piedāvājumu. Arī kazas piena iepirkuma cenas ir stabilas un šogad tām ir tendence pat mazliet augt.

"Pieprasījums pēc kazas piena ir lielāks nekā piedāvājums. Šāda situācija mums ir jau kādus divus gadus un, izskatās, ka aizvien vairāk kazas piena būs vajadzīgs. Tas, ko katrs piena pārstrādes uzņēmums pēc tam no šīs izejvielas ražo - sieru vai jogurtu, ir uzņēmuma pārziņā, bet primārā izejviela - kazas piens - pietrūkst," sacīja Piliena.

Viņa pastāstīja, ka cilvēki kazas piena produktus vairāk izvēlas lietot pārtikā, kā arī vietējie kazas piena produkti esošajā tirgū cenas ziņā ir konkurētspējīgi salīdzinājumā ar ievesto kazas piena produkciju, kas cenas ziņā ir pat dārgāka.

Piliena sacīja, ka tendence pirkt no kazas piena ražotus produktus ir vērojama gan Latvijā, gan ārvalstu tirgos. "Nozare globāli cenšas vairāk sevi reklamēt un piesaistīt pircējus, lai viņi izmanto kazas piena produktus un tādējādi viennozīmīgi, nostrādājot mārketingam un reklāmai, pieprasījums aug," viņa sacīja.

Latvijas Kazkopības biedrība ir sabiedriska organizācija, kas dibināta 2006.gadā.