Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Prezidenta kundze aicina ikvienam bārenim sarūpēt ģimeni

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Cildinot audžuģimenes par bāreņu uzņemšanu, Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone aicina uz valsts simtgades jubileju ikvienam bārenim sarūpēt ģimeni, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā.

"Vairāk nekā 200 mazulīši vecumā līdz trim gadiem aug četrās sienās savās gultiņās pilnīgā izolētībā un vientulībā. Katram bērnam ir jādod iespēja izaugt ģimeniskā un mīlošā vidē," šodien Bāreņu dienas pasākumā paudusi prezidenta kundze. Viņa aicinājusi sarūpēt dāvanu valsts 100 gadu jubilejā - ģimenes visiem zīdaiņiem un mazulīšiem.

Svinīgajā pasākumā jo īpaši cildinātas trīs ģimenes, kuru mājās patvērumu un mīlestību raduši daudz audžubērnu. Valsts prezidenta un Ivetas Vējones pateicības rakstus saņēmuši Inese un Pēteris Kaļvas, Marija Pupiņa un Aldis Vītiņš, kā arī Ārija un Jānis Martukāni.

Vējonis klātesošajiem atgādinājis, ka ģimene ir visdrošākā vide, kur bērniem uzaugt, un tā ir vieta, kur iemācās attiecības, iemācās uzticēties, mīlēt un piedot.

Tikmēr Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis aicinājis veidot tādu valsti, kurā nebūtu iespējams rasties bāreņiem. Pēc Sproģa domām, tas iespējams, stiprinot ģimenes un apzinoties, ka ikviens ir pēc Dieva līdzības, tāpēc uzskatāms par vērtību.

Valsts prezidents ar kundzi Bāreņu dienai veltīto tikšanos rīko ar mērķi pateikties ģimenēm, kuras savās mājās uzņem bez vecāku gādības palikušos bērnus, kā arī pievērst sabiedrības uzmanību teju pusotram tūkstotim bērnu, kas aug bērnunamos.