Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Cik labestīga ir prezidenta kundze Iveta Vējone?

© Oksana Džadana/ F64 photo agency, prezidenta preses dienests

Valsts pirmā lēdija Iveta Vējone ar zināmu regularitāti iesaistās labdarības sarīkojumos. Šoreiz sastapām Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kundzi «Laimas» labdarības namiņa atklāšanā, kurā viņa izvēlējas kartīti, lai piepildītu kādas maznodrošinātas ģimenes bērnu Ziemassvētku vēlēšanās.

Ne jau viss mērāms naudā vai dāvanās

«Kopumā labdarības projektus, kuros es piedalos, ir grūti uzskaitīt. It sevišķi, ja decembris ir labdarības mēnesis, kad visi sasparojas un grib darīt labu. Protams, būtu labāk, ja tas tiktu darīts visu gadu.

Runājot par labdarības projektiem, «Laimas» labdarības namiņa atklāšana ir viens no projektiem. Labs projekts ir «Eņģeļi pār Latviju», uz kuru mēs vienmēr ejam un atbalstām. Vienmēr apmeklēju arī labdarības koncertus «Nāc līdzās», kuros uzstājas bērni kopā ar māksliniekiem. Kopā ar bērniem zīmēsim Ziemassvētku kartītes tirdzniecības centrā «Spice», lai atbalstītu SOS bērnu ciematu. Rīgas pilī tiek organizēta arī svētku egle daudzbērnu ģimenēm.

Vēlmi darīt labu rada bērnu smaids. Ja ir piepildījusies kāda vēlēšanās vai noticis brīnums, tas bērniņš kļūst priecīgāks. Protams, ne jau viss ir mērāms naudā vai dāvanās. Svarīgi ir vienkārši apciemot bērnus slimnīcā. Varbūt arī citiem vajadzētu vairāk padomāt ne tikai par skriešanu, mantu pirkšanu, bet arī tīri cilvēcīgi izdarīt kādam kaut ko labu no sirds,» pirms skaistajiem gada nogales svētkiem par labiem darbiem sarunā ar »Vakara Ziņām« atgādina Iveta Vējone.

Kādi ir prezidenta kundzes nākotnes plāni?

Nākamajā gadā Raimondam Vējonim noslēgsies prezidentūras termiņš. Vaicājām, vai Iveta Vējone plāno turpināt darboties labdarības jomā arī tad, ja Raimonds Vējonis izlems nekandidēt uz otro prezidentūras termiņu.

«Pagaidām veidot labdarības fondu neesmu plānojusi. Jebkurā gadījumā domāju, ka turpināšu atbalstīt tos projektus, kuros esmu iesaistījusies.

Ja tu esi iedziļinājies tajos projektos, tad jau tik viegli nevar aiziet no tiem. Piemēram, Latvijas bērnu SOS ciemats, ar kuru kopā organizējam dažādus pasākumus. Cilvēki, kas tajā iesaistās, paliek par draugiem un atbalstītājiem. Ja mani turpinās aicināt, es nevienam neatteikšu un visur piedalīšos. Domāju, ka labdarības projekti gan bērniem, gan arī citās jomās mums ir plaši pārstāvēti. Mēs varam būt labi pret visiem, ne tikai dzīvniekiem un bērniem. Kaut vai pret kaimiņiem vai apkārtējiem cilvēkiem. Ja redzi, ka uz ielas stāv viens pats bērniņš, nedrīkst paiet garām. Ir jābūt tomēr atbildīgam un jāpārliecinās, ka ar viņu viss ir kārtībā.»

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv