"Apsargs pat veļas mašīnai". Bijušais Putina darbinieks stāsta par Krievijas prezidenta bailēm

© Scanpix

Vitālijs Brižatijs ir bijušais Vladimira Putina drošības dienesta darbinieks agrāk neizpaustā dzīvesvietā Krimā. Bijušais apsargs, kurš, kā ziņots, bija atbildīgs par suņiem Putina īpašumā, šobrīd dzīvo Ekvadorā, raksta The Sun.

Brižatijs pastāstīja, ka Putins ir ļoti piesardzīgs - Krievijas valsts vadītājs izmanto bruņotus ūdenslīdējus, lai medītu slepkavas savās privātajās pludmalēs, un pat viņa veļas mašīnai ir apsargs.

"Viņš ļoti baidās par savu dzīvību. Pat veļasmašīnas pārvaldnieka amatā bija jāstrādā virsniekam," viņš teica.

Brižatijs arī sacīja, ka Putins regulāri nodevis nepatiesu informāciju savam drošības dienestam par ierašanos Krimā un par to, kur viņš uzturas.

"Cilvēkiem teica, ka viņš atpūšas vasarnīcā, un visi skraidīja apkārt, sargājot viņu, bet viņš patiesībā varēja būt kaut kur citur," dalījās bijušais apsardzes darbinieks.

Brižatijs Putina pili Krimā nodēvēja par greznu "minipilsētu".

"Tā ir fantastiska vieta. Tur ir fitnesa zāles, strūklakas, skaisti parki, tējas zonas, bārbekjū un pludmales," viņš sacīja.

Taču drošība pilī bija Putina galvenā prioritāte. Brižatijs skaidroja, ka kopš kara sākuma Ukrainā ir pastiprināti drošības pasākumi: sargsuņu skaits trīskāršojies un tagad tie ir trīs. Strādniekiem pēc ierašanās ir jānodod savi tālruņi.

Teritorijā ir arī tenisa korti un privāta piestātne. Brižatijs šo īpašumu raksturo kā "atpūtas savrupmājas", ko Putins izmantojis kopā ar saviem draugiem.

Maz ticams, ka Putins turpinās tās izmantot, jo tās atrodas Ukrainas dronu un raķešu darbības rādiusā. Tiek uzskatīts, ka Krievijas prezidents dod priekšroku savām ar bunkuriem aprīkotajām pilīm, kas atrodas Krievijas dziļumos.

Svarīgākais