Vāc parakstus, lai auto tehnisko apskati varētu veikt arī sertificētos autoservisos

© f64.lv

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana, lai automobiļu tehnisko apskati varētu veikt arī sertificētos autoservisos.

Kā iniciatīvas pieteicējs norādīts Ivo Stieģelis. Šis pats cilvēks pirms kāda laika pieteica arī iniciatīvu par auto tehniskās apskates veikšanu reizi divos gados.

Iniciatīvas pieteikumā Stieģelis uzsvēris, ka vēlas mainīt pastāvošo kārtību, kādā tiek izsniegta atļauja automašīnai piedalīties satiksmē. Patlaban šādu atļauju, kā arī tehniskās apskates uzlīmes var iegūt tikai Ceļu satiksmes drošības direkcijas tehniskās apskates stacijās.

Līdz ar to viņš piedāvā atļaut veikt tehnisko apskati arī sertificētos autoservisos. Stieģelis skaidroja, ka šāda kārtība jau laiku darbojas arī citās Eiropas valstīs.

Viņaprāt, šāda kārtība ļautu auto īpašniekiem Latvijā ietaupīt gan laiku, gan resursus, jo "tā ir lieka birokrātija un resursu patēriņš".

"Līdzīgi piemēri no citām valstīm pierāda, ka tas veiksmīgi darbojas," pārliecināts Stieģelis, piebilstot, ka tādējādi tiktu uzlabota arī autoservisu pakalpojumu kvalitāte.

 

Svarīgākais