Studentu svētku laikā aizturēti 22 piedzērušies jaunieši un vairāki iespējamie narkotiku glabātāji

Valsts policija (VP) "Studentu Paradīzes" laikā pie "Arēnas Rīga" aizturējusi 22 piedzērušos jauniešus un vairākus iespējamos narkotiku glabātājus.

Pagājušā piektdienā "Arēnā Rīga" notika Baltijā grandiozākie studiju gada atklāšanas svētki "Studentu Paradīze 2013". Pie arēnas kārtību uzraudzīja Valsts policija.

VP preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA apstiprināja, ka sākti četri kriminālprocesi par iespējamu narkotiku glabāšanu, desmit administratīvās lietas sāktas par iespējamo atrašanos narkotiku reibumā, bet 22 jaunieši atradās tādā alkohola reibumā, kas aizskartu apkārtējo cieņu. Arī šiem jauniešiem ir sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli.

"Studentu Paradīze" ir grandiozākie studiju gada atklāšanas svētki Baltijā, kas ik gadu pulcē vairākus tūkstošus jauniešus - topošos un esošos studentus. "Studentu Paradīze" norisinājās jau septīto gadu.

Latvijā

Finanšu ministrija (FM) ir sagatavojusi un iesniegusi saskaņošanai Solidaritātes iemaksas likumu, kas nosaka pienākumu Latvijā reģistrētām kredītiestādēm, kā arī citu valstu kredītiestāžu filiālēm Latvijā veikt solidaritātes iemaksu.