VAKARA ZIŅAS: Kā sagaidīt jauno gadu, lai tas būtu veiksmīgs?

© F64

Tuvojas jaunais gads. Kā to vislabāk sagaidīt? Daži padomi no astroloģijas un fen šui skatpunkta.

31. decembrī Saule būs Mežāzī, bet no tā jau nevar izvairīties, tā ir un būs katru gadu, tomēr šoreiz arī citas planētas (Venera, Saturns, Plūtons) atrodas diezgan nopietnajā, varētu teikt, pat nedaudz depresīvajā, Mežāža zīmē. Reizēm cilvēki gadu mijā nolemj sarīkot saderināšanās ballīti, kas it kā varētu garantēt attiecību ilglaicīgumu, jo viss notiek nopietnas zīmes ietekmē, tomēr tieši jautrības varbūt nedaudz var pietrūkt. Pasākumu organizatoriem, iespējams, būs grūtāk aizraut, uzjautrināt cilvēkus, iesaistīt kādās izdarībās.

Mēness atradīsies Dvīņos, kas dienas fonam tomēr piešķir zināmu vieglumu un ļauj komunicēt, tātad rada līdzsvaru. Kaut gan kopumā Gaisa stihijas ietekme maza.

Merkurs Strēlniekā pieļauj iespēju doties ceļojumā, sagaidīt Jaungadu ārzemēs, restorānā vai viesunamā.

Dienas fonā valdīs spēcīga Skorpiona ietekme, kas visam piešķirs kaislīgumu, nedaudz var vilkt uz kašķīti. Viss kopā liek domāt, ka šī gada nogale ikvienam liks aizdomāties par paveikto vai neizdarīto. Svarīgi sakārtot rēķinus ar pagātni, arī finansiālās saistības, un tas, protams, jāizdara ne jau 31. decembrī, bet pirms tam. Tas tāpēc, ka Vecgada vakarā nevajadzētu pieminēt sliktus notikumus, kas bijuši gada laikā, runāt par parādiem vai aizgājējiem. Tāpat nav vēlams sodīt bērnus vai skaidrot attiecības.

Jābūt uzmanīgiem ar alkoholu, varbūt pietiks ar tradicionālo šampanieša glāzi, bet aizrauties gan nevajadzētu, jo nav izslēgta saindēšanās vai pārmērības, arī emocionāli izvirdumi reibuma iespaidā (izraisa Mēness kvadrāts ar Neptūnu attiecīgajā dienā).

Ir tēmas, kas gadu no gada paliek nemainīgas

30. decembrī vēlams iztīrīt māju, izmest no skapja un atvilktnēm nevajadzīgo, varam aiziet uz pirti, sakopt sevi. Savukārt 31. datumā būtu nepieciešams parūpēties, lai visapkārt būtu daudz gaismas, valdītu pozitīva enerģija, troksnis (aplausi, šampanieša korķa šāviens, salūts), kas uzlādēs nākamajam gadam. Nepiemirstam arī par ēdieniem, ko likt galdā, katram, protams, pēc savas gaumes, tomēr, ja mielastā būs iekļauta zivs, olas, nūdeles, rīsi, pīrādziņi vai pelmeņi, apelsīni, vīnogas un granātāboli, jau varam cerēt uz veiksmi nākamajā gadā.

Pulkstenim sitot divpadsmit, turam kreisajā rokā kalnu kristālu un vēlamies to, kas katram svarīgs. Varam taisīt rituālu trauku (ūdens, 7 minerālakmeņi, ziedi, peldošās sveces, kāds elements, kas simbolizē zeltu), laist gaisā balonus, uz kuriem uzrakstīta vēlēšanās, vai izkārt pa logu krāsainus karodziņus.

Tajā pašā laikā ir arī zināmas lietas, kas vienu gadu padara atšķirīgu no cita, piemēram, gada valdošā krāsa. Šoreiz tā ir dzeltenā, tātad gan 31. decembrī, gan arī 16. februārī (un vispār visa gada garumā) varat tērpties dzeltenas krāsas apģērbā vai iekļaut to aksesuāros, interjera dekorējumā (ziedi vāzē, eglīšu rotājumi un apelsīni galdā), lai piesaistītu veiksmi visam nākamajam gadam. Dzeltenā krāsa ir saistīta ar dzīvesprieku, Saules pinuma čakru un radošumu. Tad lai nākamais gads mums visiem ir saulains un priecīgs!

Autors: Māra Ošuroka, Latvijas Astrologu asociācijas valdes priekšsēdētāja, astroloģe


Izklaide

Latvijas Radio 1. studijā rudens koncertsērijā “Art of Riga Jazz” 8. novembrī uzstāsies poļu-kanādiešu pianiste Aleksandra Streliski, kura tiek uzskatīta par modernās klasiskās mūzikas celmlauzi. Viņas minimālistiskā, emocionālā mūzika savaldzinājusi klausītājus visā pasaulē, kā arī guvusi kritiķu atzinību un komerciālus panākumus.

Svarīgākais