Žurnālists Armands Puče publicē emocionālus atvadu vārdus hokeja leģendai

© Dmitrijs Suļžics/MN

Trešdien 72 gadu vecumā miris Latvijas hokeja izlases bijušais galvenais treneris Haralds Vasiļjevs, vēsta Latvijas hokeja veterānu atbalsta biedrība "Hokeja atbalstam".

"Haralds Vasiljevs aizgājis… Bija labs vecis, sirsnīgs cilvēks. Viņš vienpersoniski pagrieza Latvijas hokeja izlases kuģi prom no interfrontes, kas tajos laikos bija drosmīga atļaušanās. Pirms Haralda, izlases ģērbtuves darba valoda bija krievu… Un, ne tikai valoda," raksta žurnālists Armands Puče.

Vasiļjevs no 1999. līdz 2001.gadam bija Latvijas valstsvienības galvenais treneris, palīdzot tai 2000.gadā pasaules čempionātā Sanktpēterburgā izcīnīt astoto vietu un kvalificēties 2002.gada Soltleiksitijas olimpiskajām spēlēm.

Tāpat valstsvienību Vasiļjevs vadīja 2018.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, tieši pirms atlases sacensībām pārņemot pienākumus no Leonīda Beresņeva.

Vasiļjevs karjeras laikā trenējis Vācijas augstākās līgas (DEL) komandu Krēfeldes "Pinguine", Dortmundes vienību EHC, Austrijas kluba "Graz99ers" jauniešus, kā arī Latvijas klubus "Rīga 2000" un "Zemgale"/LLU.

Hokejista karjeras laikā Vasiļjevs spēlēja Rīgas RVR un Rīgas "Dinamo" komandās.

Hokejā kā treneris un spēlētājs bija arī viņa brālis Edmunds Vasiļjevs. Tāpat hokejā par treneri strādā arī viņa dēls Herberts Vasiļjevs, kuram bija bagātīga profesionālā hokejista karjera Vācijā un Ziemeļamerikā.

Latvijā

Ādažu novada Carnikavas pagastā Garciemā jūras ērgļa ligzdošanas vietas aizsardzībai izveidots mikroliegums 13,57 hektāru platībā, liecina Valsts meža dienesta (VMD) publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Svarīgākais