Centrālās stacijas tuvumā sāk būvēt Latvijas pārtikas ražotāju "Mildas tirdziņu"

Šonedēļ sākusies Latvijas pārtikas ražotāju tirdziņa "Mildas tirdziņš" būvniecība. Būvdarbi tiks veikti Rīgā - 1614 kvadrātmetrus lielā teritorijā starp E. Birznieka - Upīša, Elizabetes un Satekles ielu un šos darbus veiks būvuzņēmums "Merks". Mildas tirdziņa būvniecību paredzēts pabeigt līdz nākamā gada martam.

Šobrīd tiek veikti visi nepieciešamie sagatavošanas darbi pamatbūvniecības uzsākšanai. Būvuzņēmums "Merks" plāno organizēt darbus tā, lai neradītu neērtības apkārtējo namu iedzīvotājiem un netraucētu satiksmi, tāpēc būvmateriālu piegādes iespēju robežās tiks plānotas agri no rītiem. Būvdarbu veikšanas laikā plānots pieaicināt vismaz 12 apakšuzņēmumus, kopumā objekta būvniecībā tiks nodarbināts vairāk par simts cilvēkiem.

Ivars Geidāns, SIA "Merks" Valdes priekšsēdētājs: "Būvuzņēmumam "Merks" šī ir noderīga pieredze, īsā termiņā, vietā, kur ir intensīva transporta un cilvēku plūsma, uzbūvēt tirgus vajadzībām paredzētu vizuāli pievilcīgu objektu, kam kā Rīgas centrā topošai būvei noteiktas īpašas arhitektoniskas un būvniecības prasības. Tāpēc atbalstām pasūtītāja ieceri, izmantojot būvniecībā kvalitatīvus apdares materiālus, tirgū nodrošinot atbilstošu komforta līmeni gan pircējiem, gan pārdevējiem."

Andris Brikšķis, SIA "Jumāras īpašums" valdes priekšsēdētājs: "Mūsu galvenais mērķis - izveidot Mildas tirdziņu par modernu, acij tīkamu un ērtu tirdzniecības vietu, lai apmierināti būtu gan pircēji gan cilvēki, kas tur strādās. Tāpat, izvēloties būvuzņēmumu, viens no noteicošiem faktoriem bija būvniecībai nepieciešamais laiks. Būvuzņēmuma "Merks" ir ar labu reputāciju un tā piedāvājums atbilda mūsu prasībām. Esam priecīgi ar jau līdzšinējo sadarbību un ceram uz veiksmīgu tās turpinājumu."

Tirgus ēkas tiks būvētas no dzelzsbetona paneļiem uz dzelzsbetona monolītiem pamatiem. Ēkas tiks pieslēgtas pilsētas ūdensvadam un centrālajai kanalizācijas sistēmai. Tāpat tiks izbūvēta apkures sistēma. Tirgus apmeklētāju vajadzībām paredzētas divas tualetes. Tirgus teritorijā paredzēts izbūvēt arī vietu īslaicīgai auto novietošanai preču piegādei.

Ekonomika

Demogrāfijas rādītāji iezīmē nākotnes pensionāru ainu drūmās krāsās. Jau pēc 25 gadiem, šodienas darbinieks, dodoties pelnītā atpūtā, pensijā saņems tikai trešdaļu no vidējās algas valstī. Atrast naudu, lai izmaksātu pensijas, valstij būs grūti. Taču ar saviem šī brīža lēmumiem valsts grib apsolīt maksāt vēl vairāk. Latvijas Televīzijas raidījums “de facto” ziņo, ka 1% pārnese uz 1. pensiju līmeni četru gadu laikā papildinās speciālo budžetu par 616 miljoniem eiro, bet par atmaksu nākotnē skaidras vīzijas nav.

Svarīgākais