Pēc 50 gadu vecuma sievietes organismā notiek ievērojamas izmaiņas - samazinās estrogēna līmenis, palēninās vielmaiņa un palielinās arī risks saslimt ar vairākām slimībām, tostarp sirds un asinsvadu problēmām un noteiktiem vēža veidiem, piemēram, krūts vēzi. Tieši tāpēc uzturam šajā vecumā ir lielāka nozīme nekā jebkad agrāk, bet kādus pārtikas produktus eksperti iesaka ēst biežāk, lai saglabātu veselību un labsajūtu? Raksta “limon.postimees.ee”.
Onkoloģiskās slimības ir viens no lielākajiem mūsdienu sabiedrības izaicinājumiem. Statistika rāda, ka attīstītajās valstīs katrs otrais cilvēks savas dzīves laikā var sastapties ar onkoloģisku saslimšanu.
Uzturam ir aizsargājoša iedarbība uz zarnām, uzskata ārsts Džozefs Salhabs un nosauca sešus pieejamus produktus, kas var samazināt vēža attīstības risku.
Izrādās, ka šis iecienītais dārzenis ir ne tikai ļoti garšīgs, bet satur arī veselu virkni veselībai svarīgu vielu - medicīnas eksperti nosaukuši piecas ārkārtīgi noderīgas gurķu īpašības, raksta “TSN”.
Liela mēroga Oksfordas Universitātes pētījumā, kurā piedalījās 85 000 cilvēku, atklājās, ka ikdienas pastaigas ievērojami samazina 13 vēža veidu attīstības risku. Zinātnieki ir noteikuši optimālo soļu skaitu vēža profilaksei.
Latvijā 60% iedzīvotāju uztrauc iespēja saslimt ar vēzi, aģentūru LETA informēja dzīvības apdrošināšanas sabiedrības "Compensa Life" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.