Trauku mazgāšana var šķist vienkārša rutīna, taču patiesībā tā ietekmē virtuves tīrību, higiēnu un pat saimnieku labsajūtu. Ja netiek ievēroti pamatnoteikumi, netīrumi var uzkrāties pat uz svaigi mazgātiem šķīvjiem. Kā pareizi mazgāt traukus un kam pievērst uzmanību, jautā RBC.
Ja traukus mazgājat nevīžīgi, šķīvju un krūžu lietošana būs gan nepatīkama, gan nedroša veselībai. Rakstniece Agata Kristi atzina, ka sižetus saviem detektīvu šedevriem izdomājusi, mazgājot traukus – viņa teica, ka tas bijis tik pretīgs uzdevums, ka neviļus sākusi domāt par slepkavību.
Saskaņā ar Nacionālā sanitārijas fonda 2011. gada pētījumu virtuves sūklis ir ar mikrobiem visvairāk piesārņotā vieta mājās. Tāpēc, raksta “SimplyRecipes”, tas būtu jāmaina daudz biežāk, nekā to dara lielākā daļa cilvēku.