Trauku mazgāšanas švammīte ir viens no biežāk lietotajiem priekšmetiem virtuvē - mēs to izmantojam, lai mazgātu traukus, notīrītu virsmas un noslaucītu pārtikas atliekas. Tomēr tieši šis nelielais priekšmets var būt viens no netīrākajiem punktiem mājās! Pētījumi rāda, ka virtuvē bieži atrodami vairāk mikroorganismu nekā vannas istabā, un švammīte ir to ideālā dzīvesvieta. Kāpēc tā notiek, cik bieži sūklis tiešām būtu jāmaina un ar ko to var aizstāt, lai virtuve būtu higiēniski drošāka? Iesaka “Martha Stewart”.
Iemīļotā krūzīte var kļūt par īstu rītu “liecinieku” – ar tumšiem aplīšiem no kafijas vai tējas, kas ar laiku vairs nepadodas parastai mazgāšanai. Tomēr nav nepieciešams ne balinātājs, ne ķīmiskie tīrītāji. Ir dabīgi veidi, kā krūzes atkal padarīt baltas un tīras, iesaka “goodhousekeeping.com”.
Trauku mazgāšana ir ikdienas rituāls, par kuru reti kurš aizdomājas - pāris pilieni līdzekļa, silts ūdens, tomēr šis šķietami nevainīgais darbiņš var būt viens no galvenajiem roku ādas kairinātājiem mājās. Īpaši vēsajā sezonā, kad āda kļūst sausāka un jutīgāka, trauku mazgājamais līdzeklis var ātri izjaukt tās dabisko līdzsvaru. Kā no tā izvairīties un kā mājās pašam pagatavot dabīgu trauku mazgājamo līdzekli, stāsta “Martha Stewart”.
Trauku mazgājamā mašīna – daudziem jau sen neaizstājams ikdienas palīgs, bet citi joprojām uzskata, ka tā patērē pārāk daudz elektrības un ūdens. Vai tiešām ir tā, ka rokas mazgāšana ir ekonomiskāka? Apskatīsim faktus, nevis mītus, kopā ar “Real Simple”.
Trauku mazgājamā mašīna ir viena no lielākajām sadzīves ērtībām – tā ietaupa laiku, ūdeni un nervus. Bet vai zinājāt, ka daudzas lietas nemaz nav paredzētas automātiskai mazgāšanai? Ne viss, kam nav elektrības vada, automātiski ir “drošs trauku mašīnai”.
Lūk, vienkāršs pārskats – ko drīkst un ko nedrīkst likt trauku mazgājamajā mašīnā, kā arī daži aizliegtie piemēri, kopā ar “The Spruce”.
Trauku mazgāšana var šķist vienkārša rutīna, taču patiesībā tā ietekmē virtuves tīrību, higiēnu un pat saimnieku labsajūtu. Ja netiek ievēroti pamatnoteikumi, netīrumi var uzkrāties pat uz svaigi mazgātiem šķīvjiem. Kā pareizi mazgāt traukus un kam pievērst uzmanību, jautā RBC.
Ja traukus mazgājat nevīžīgi, šķīvju un krūžu lietošana būs gan nepatīkama, gan nedroša veselībai. Rakstniece Agata Kristi atzina, ka sižetus saviem detektīvu šedevriem izdomājusi, mazgājot traukus – viņa teica, ka tas bijis tik pretīgs uzdevums, ka neviļus sākusi domāt par slepkavību.
Saskaņā ar Nacionālā sanitārijas fonda 2011. gada pētījumu virtuves sūklis ir ar mikrobiem visvairāk piesārņotā vieta mājās. Tāpēc, raksta “SimplyRecipes”, tas būtu jāmaina daudz biežāk, nekā to dara lielākā daļa cilvēku.