Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojis, ka persona, kura bija saslimusi ar Covid-19, 7.novembrī no plkst.21.30 līdz 24 apmeklēja "B Bārs Restorānu" Rīgā, Doma laukumā 2, informēja SPKC.
Laiku pa laikam mēs visi apmeklējam kādu restorānu. Ir svarīgi zināt labas galda manieres, lai nenonāktu nepatīkamā situācijā. Tas, ka elkoņus nevajadzētu turēt uz galda un runāt ar pilnu muti, it kā visiem zināms. Bet ir vēl krietni vairāk lietu, ko vajadzētu zināt, lai neatstātu par sevi sliktu iespaidu. Esam sagatavojuši 7 svarīgus galda etiķetes noteikumus.
Līdz ar valdības atbalstītajiem Covid-19 ierobežojumu atvieglojumiem, restorānu pieprasījums būtiski audzis, salīdzinot ar ārkārtējās situācijas periodu, pauda Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes priekšsēdētājs un Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis.
Līdz ar Covid-19 pandēmijas ierobežojumu mīkstināšanu Latvijā būtu jāpārskata distances ievērošana restorānu ārtelpās, trešdien RTAB rīkotajā vebinārā "Re:start Rīga" sacīja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova.
«Man patīk gatavot ēdienu, un es to daru gandrīz katru dienu. Mājās ledusskapis ir ēdieniem pilns, ģimene nespēj visu apēst, tāpēc esmu nolēmis ar to dalīties – jo draugi saka, ka man labi sanāk,» teic savulaik populārā «Teātra bāra» un vēlāk Jaunā Rīgas teātra skatītāju iecienītā «Teātra restorāna» īpašnieks Dāvis Auškāps.
Siguldas pilsdrupu teritorijā šajā nedēļas nogalē tiks atvērts Siguldas brīvdabas restorāns, atbalstot vietējos ēdināšanas uzņēmējus un radot jaunu atpūtas objektu pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.
«Covid-9» krīzes atslābuma posmā darbu sācis Nurmuižas pils restorāns. Šefpavārs Juris Latišenoks pat ievietojis sociālajā vietnē «Facebook» aicinājumu pavāriem un pavāra palīgam pieteikties darbā. Interese par jaunā restorāna piedāvājumu ir lielāka nekā vietu skaits visiem interesentiem. Bet restorāna atklāšanas dienā, 22. maijā, ikviena viesa ceļā bija noklāts sarkans paklājs.
Kāds picu darbnīcas īpašnieks ASV atradis neparastu veidu kā nopelnīt. Izrādās, ka sūtot savā uzņēmumā gatavoto caur kādu aplikāciju, viņš vēl pamanās gūt peļņu.
Latvijas Restorānu biedrība (LRB) aicina Ministru kabinetu un atbildīgās ministrijas īstenot vienotu pieeju ierobežojumu noteikšanā visām nozarēm un uzņēmējiem. No šodienas stājās spēkā Ekonomikas ministrijas rīkojums par stingrākām prasībām ēdināšanas uzņēmumiem, kuru ievērošanas kontrole uzticēta Pašvaldības un Valsts policijai, kas pakļauta Iekšlietu ministrijai. Diemžēl jau pašlaik LRB biedri sastopas ar atšķirīgu šī regulējuma interpretāciju un draudiem uzlikt sodu par nepakļaušanos.
Uzņēmēja un skaistumkonkursu dalībniece Viktorija Brovuna arī krīzes apstākļos neļaujas izmisumam, bet gan pārorientējusi biznesu, kā šajos apstākļos izdzīvot viņas vadītajam Vecrīgas restorānam «Felicita». Tāpat viņa gatavojas skaistumkonkursam Krievijā, kurā aicināta būt kā neatkarīga žūrijas eksperte.
Ekonomikas ministrija (EM) izstrādājusi sociālās distancēšanās prasības sabiedriskās ēdināšanas vietās, kas stāsies spēkā no rītdienas, 31.marta, informēja ministrijā.
Liepājā ar akūtu zarnu infekciju saslimuši 70 cilvēki, kuri ēduši "Baltic Restaurants" pusdienu restorānā, kas atradies uzņēmuma "Lauma Fabrics" telpās, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja.
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piemērojusi divu mēnešu cietumsodu vīrietim, kurš pēc pavakariņošanas steiku restorānā aizbēdzis un nav samaksājis 121 eiro rēķinu, liecina publiski pieejamais tiesu spriedums.
Aizvadītajā nedēļā Liene Zemīte ģimenes un tuvāko draugu lokā svinīgi atklāja sava jaunā koncepta pilsētrestorānu «Lapsas māja». Liene ar savu lolojumu no Āgenskalna, kur mitinājās piecus gadus, ir pārcēlusies uz plašākām telpām Rīgas centrā.
Ieskriešana nemarķētās stikla durvīs, paslīdēšana uz slapjas grīdas, kā arī applaucēšanās ar karstiem dzērieniem - šīs ir restorānu un kafejnīcu apmeklētāju biežāk iegūtās traumas, liecina Gjensidige Latvija pieejamie dati. Iedzīvotāju izpratne par savām tiesībām pieaug, un nereti situācijas tiek risinātas, pieprasot restorānam atlīdzināt nodarīto kaitējumu. Restorāna “Andalūzijas Suns” īpašnieks Māris Kreilis skaidro, ka laba reputācija ir viena no panākumu atslēgām, tādēļ ir svarīgi uzturēt labas attiecības ar klientiem it visās situācijās.