Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Ieguldot vairāk nekā miljonu eiro, kompleksā "Z-Towers" durvis vērs restorāns

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Vasaras otrajā pusē mūsdienīgajā un daudzfunkcionālajā kompleksā "Z-Towers" durvis vērs augstākās klases restorāns "TAURO". Restorāna šefpavārs būs Raimonds Mickus, kas savu kulinārijas filozofiju raksturo lakoniski: "Mūsdienīgi, veselīgi, no kvalitatīviem produktiem to labākajā sezonā". Viņa pieeja ēdiena gatavošanai ir padarījusi viņu par vienu no pieprasītākajiem privātajiem pavāriem.

46 gadus vecais Raimonds ar savu 25 gadu pieredzi, bez šaubām, ir kulinārijas superzvaigzne. Aizrāvies ar savu profesiju, viņš brīvajā laikā vāc virtuvē noderīgus savvaļas augus un darbojas kopā ar industrijas līderiem, ar kuriem viņu vieno pasaules uzskats. Mickus ir dzimis Ezerē, nelielā Latvijas ciemā. Viņa pirmās bērnības atmiņas ir saistītas tieši ar ēdienu. Mickus ģimenes dzīve bija koncentrējusies ap virtuvi, kur mamma katru dienu gatavoja ēdienu visai ģimenei. Viņa arī bija tā, kura rosināja Raimonda interesi par kulināriju, palīdzēja viņam neatkāpties no saviem principiem, iemācīja būt neatlaidīgam un veltīt šai nodarbei visus savus spēkus.

Raimonda aizraušanās ar ēdiena gatavošanu jau 16 gadu vecumā noteica viņa karjeras izvēli, un drīz vien viņš sāka apgūt šo profesiju darba un mācību programmā kādā Rīgas restorānā. 21 gada vecumā viņš kļuva par privāto pavāru, kas ļāva ceļot pa pasauli, daudz laika pavadot ārpus Latvijas. Viņš atzīstas, ka, lai gan tajā laikā nav izjutis nostalģiju pēc Latvijas, tomēr dzimtā zeme ir iemācījusi viņam izturību un uzņēmību, tāpēc viņš ar prieku ir atgriezies mājās un plāno šovasar atvērt restorānu Rīgā. Ceļojumi pa pasauli sniedza Raimondam unikālu iespēju mācīties pie tādiem šefpavāriem kā Gordons Remzijs (Gordon Ramsay) un Žans Žoržs Vongerihtens (Jean-George Vongerichten). Tieši pieredze, kas gūta saskarsmē ar šiem izcilajiem pavāriem, likusi viņam paraudzīties uz tradicionālo virtuvi no mūsdienu šefpavāra skatupunkta.

Restorāna interjera projekta autors ir arhitektūras birojs "Ģeometrija", kas specializējas tieši restorānu interjera izveidē. Šis arhitektūras birojs veidojis interjeru restorāniem Maskavā, Londonā, Monako, Katarā, Dubaijā un Turcijā. Restorānā investēs vairāk nekā vienu miljonu eiro, rūpējoties ne tikai par interjeru, bet arī par augstākās klases ēdiena gatavošanas iekārtām un ventilācijas sistēmu, lai restorāna apmeklējums būtu ne tikai gastronomisks baudījums, bet arī patīkamā atmosfērā pavadīts vakars.

Daudzfunkcionālais komplekss "Z-Towers" ar 90 000 m2 birojiem, dzīvokļiem un tirdzniecībai, piedāvā dažādus restorānus, fitnesa centru ar peldbaseinu, pazemes autostāvvietu 700 automašīnām, kā arī elektrisko automašīnu uzlādes punktus.