Kraukšķīgas un debešķīgi gardas piparkūkas ar apelsīnu garšu! Sagatavo mīklu vismaz dienu iepriekš un ļauj tai atdzist ledusskapī. No šī daudzuma iznāk aptuveni 90 cepumi
1.decembris ir klāt, tāpēc laiks skaitīt dienas līdz Ziemassvētkiem. Un šodien ir Adventes pirmā svētdiena. Lai māja smaržo pēc piparkūkām, mandarīniem un citiem gardiem labumiem, kas tik ļoti piestāv decembrim un gada izskaņai! Virtuves huligāns Pipars piedāvā piparkūku bumbiņu recepti.
Uztura speciālisti piedāvā 6 pārtikas produktus, kas ir pierādījuši savu efektivitāti svētku laikā, tostarp arī piparkūkas jeb ingvera cepumi, vēsta Medikforum.
iemassvētkos un Vecgada vakarā teju ikvienās mājās uz svinību galda atrodamas divas lietas - mandarīni un piparkūkas. Ja ar mandarīniem viss skaidrs - tos jau laikus un bagātīgi jāiepērk veikalā, tad piparkūku gadījumā variantu ir vairāk. Piparkūkas jebkurai gaumei var nopirkt jau gatavas iepakojumā, tās var pagatavot mājās no veikalā iegādātas mīklas vai arī uztaisīt pavisam "no nulles", pagatavojot piparkūku mīklu mājās.
Kas jāņem vērā, veikalā izraugoties piparkūkas vai piparkūku mīklu, kas ir būtiskākais, pagatavojot mīklu mājās, un kādas priekšrocības ir katram no šiem variantiem - skaidro Barbora.lv.
Pasaulē 12. decembris tiek atzīmēts kā piparkūku namiņa diena. Adventes laikā, Ziemassvētkus un Jauno gadu gaidot, tradicionāli Eiropā un tostarp arī Latvijā ir piparkūku cepšanas laiks. Tās var būt ļoti dažādas - plānas un cietas, biezākas un mīkstas, gaišākas un tumšākas, ar vairāk pikantuma vai saldenākas.
Tieši tikko ceptu piparkūku smarža ir tā, kas ienes mājās Ziemassvētku sajūtu. Vieni dod priekšroku trauslām un kraukšķīgām piparkūkām, kas viegli drūp un atstāj visapkārt smaržīgas drupačas. Citiem visgardākās šķiet mīkstās un pufīgās, kas vairāk atgādina prjaņikus. Kulinārijas blogs “Našķoties” piedāvā trīs piparkūku mīklas receptes, iedvesmojot ikvienu uzdrīkstēties pagatavot savu svētku gardumu.
Ziemassvētki nav iedomājami bez gardām, kraukšķīgām piparkūkām. Veikalos pieejams plašs klāsts dažādu veidu piparkūku, bet mājās ceptās ar tām nevar salīdzināt. Izmēģiniet šajos svētkus šo piparkūku mīklas recepti!
Ziemassvētki ir laiks, kad ļaudis apmainās ar labākajām piparkūku mīklas receptēm un informāciju, kur iegādājams visgaršīgākais šo svētku kārums. izrādās, ka piparkūkas, pēc kurām roka garajos ziemas vakaros stiepjas gluži nejauši, ir gardums ar ļoti iespaidīgu un senu vēsturi, un uz Eiropu tas atceļojis apmēram pirms tūkstoš gadiem. Un kāda ir tava mīļākā piparkūku recepte?
Piparkūkas ir neatņemama Ziemassvētku sastāvdaļa. Lai gan visvieglākajā variantā tās var jau gatavas nopirkt veikalā, mazliet grūtākā - nopirkt gatavu mīklu un tas izcept, vēl grūtākā - mīklu izveidot pašu rokām, bet noteikti visinteresantākais variants ir pagatavot mājās veselīgas piparkūkas.
Kad ilgāku laiku rakstīts par virtuves tēmām, arvien grūtāk ir pievērsties tām, kas atkārtojas gadu no gada. Piemērs nav tālu jāmeklē: kā Ziemassvētki – tā piparkūkas. Bet kas gan par Ziemassvētkiem bez piparkūkām.
Neatņemama Ziemassvētku sastāvdaļa ir piparkūku cepšana, taču lai uzburtu īstu svētku noskaņu, ir vērts pieņemt izaicinājumu un pašam izgatavot ne vien dažādas formas piparkūku cepumus no veikalā nopirktas mīklas, bet arī mājās tapušu piparkūku mīklu! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā vienkāršas, bet ļoti gardas un veselīgas piparkūku mīklas recepti, kas būs piemērota arī tiem, kas domā par veselīgu uzturu, jo mīklai ir samazināts cukura daudzums.
Kāpēc gan šogad aprobežoties ar ierastajām piparkūku formiņām, ja bez piepūles iespējams radīt telpiskākas figūras? Pats process nav sarežģīts, taču rezultāts noteikti izpelnīsies paša un citu sajūsmu. Skat, cik vienkārši ir izveidot piparkūku vīriņu un egli, kas būs ne tikai apēdami, bet kalpos arī kā svētku dekori.