Latvija 10 mēnešu laikā visvairāk piparkūkas un tamlīdzīgus izstrādājumus importējusi no Ukrainas, bet eksportējusi uz Lietuvu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes sniegtā informācija.
Ziemassvētki nav iedomājami bez piparkūkām, taču bieži vien mīkla “sabojājas” pirms cepšanas, kļūstot pārāk cieta, lipīga vai zaudējot aromātu. Lai tas nenotiktu, svarīgi zināt pareizos uzglabāšanas paņēmienus, raksta “tasteofhome.com”.
Piparkūku cepšana daudziem ir neatņemama svētku gaidīšanas sastāvdaļa, tomēr gandrīz katrs vismaz reizi ir piedzīvojis vilšanos – skaisti izrullētas piparkūkas no krāsns iznāk pārāk tumšas vai pat piedegušas. Labā ziņa – iemesls parasti nav recepte, bet gan dažas tehniskas nianses, kuras ir viegli labot!
Pasaulē 12. decembris tiek atzīmēts kā piparkūku namiņa diena. Adventes laikā, Ziemassvētkus un Jauno gadu gaidot, tradicionāli Eiropā un tostarp arī Latvijā ir piparkūku cepšanas laiks. Tās var būt ļoti dažādas - plānas un cietas, biezākas un mīkstas, gaišākas un tumšākas, ar vairāk pikantuma vai saldenākas.
Kraukšķīgas un debešķīgi gardas piparkūkas ar apelsīnu garšu! Sagatavo mīklu vismaz dienu iepriekš un ļauj tai atdzist ledusskapī. No šī daudzuma iznāk aptuveni 90 cepumi
Ziemassvētki nav iedomājami bez piparkūkām – to smarža, garša un asociācijas ar svētku sajūtu vieno paaudzes. Tirgus pētījumu dati liecina, ka gada laikā Latvijas iedzīvotāji patērē vairāk nekā 750 tonnas piparkūku.
1.decembris ir klāt, tāpēc laiks skaitīt dienas līdz Ziemassvētkiem. Un šodien ir Adventes pirmā svētdiena. Lai māja smaržo pēc piparkūkām, mandarīniem un citiem gardiem labumiem, kas tik ļoti piestāv decembrim un gada izskaņai! Virtuves huligāns Pipars piedāvā piparkūku bumbiņu recepti.
Uztura speciālisti piedāvā 6 pārtikas produktus, kas ir pierādījuši savu efektivitāti svētku laikā, tostarp arī piparkūkas jeb ingvera cepumi, vēsta Medikforum.
iemassvētkos un Vecgada vakarā teju ikvienās mājās uz svinību galda atrodamas divas lietas - mandarīni un piparkūkas. Ja ar mandarīniem viss skaidrs - tos jau laikus un bagātīgi jāiepērk veikalā, tad piparkūku gadījumā variantu ir vairāk. Piparkūkas jebkurai gaumei var nopirkt jau gatavas iepakojumā, tās var pagatavot mājās no veikalā iegādātas mīklas vai arī uztaisīt pavisam "no nulles", pagatavojot piparkūku mīklu mājās.
Kas jāņem vērā, veikalā izraugoties piparkūkas vai piparkūku mīklu, kas ir būtiskākais, pagatavojot mīklu mājās, un kādas priekšrocības ir katram no šiem variantiem - skaidro Barbora.lv.
Tieši tikko ceptu piparkūku smarža ir tā, kas ienes mājās Ziemassvētku sajūtu. Vieni dod priekšroku trauslām un kraukšķīgām piparkūkām, kas viegli drūp un atstāj visapkārt smaržīgas drupačas. Citiem visgardākās šķiet mīkstās un pufīgās, kas vairāk atgādina prjaņikus. Kulinārijas blogs “Našķoties” piedāvā trīs piparkūku mīklas receptes, iedvesmojot ikvienu uzdrīkstēties pagatavot savu svētku gardumu.
Ziemassvētki nav iedomājami bez gardām, kraukšķīgām piparkūkām. Veikalos pieejams plašs klāsts dažādu veidu piparkūku, bet mājās ceptās ar tām nevar salīdzināt. Izmēģiniet šajos svētkus šo piparkūku mīklas recepti!
Ziemassvētki ir laiks, kad ļaudis apmainās ar labākajām piparkūku mīklas receptēm un informāciju, kur iegādājams visgaršīgākais šo svētku kārums. izrādās, ka piparkūkas, pēc kurām roka garajos ziemas vakaros stiepjas gluži nejauši, ir gardums ar ļoti iespaidīgu un senu vēsturi, un uz Eiropu tas atceļojis apmēram pirms tūkstoš gadiem. Un kāda ir tava mīļākā piparkūku recepte?
Piparkūkas ir neatņemama Ziemassvētku sastāvdaļa. Lai gan visvieglākajā variantā tās var jau gatavas nopirkt veikalā, mazliet grūtākā - nopirkt gatavu mīklu un tas izcept, vēl grūtākā - mīklu izveidot pašu rokām, bet noteikti visinteresantākais variants ir pagatavot mājās veselīgas piparkūkas.