Trīs viegli pagatavojamas piparkūku mīklas receptes

© Publicitātes foto

Tieši tikko ceptu piparkūku smarža ir tā, kas ienes mājās Ziemassvētku sajūtu. Vieni dod priekšroku trauslām un kraukšķīgām piparkūkām, kas viegli drūp un atstāj visapkārt smaržīgas drupačas. Citiem visgardākās šķiet mīkstās un pufīgās, kas vairāk atgādina prjaņikus. Kulinārijas blogs “Našķoties” piedāvā trīs piparkūku mīklas receptes, iedvesmojot ikvienu uzdrīkstēties pagatavot savu svētku gardumu.

Publicitātes foto

PIPARKŪKU CEPUMI AR ŠOKOLĀDI (gatavās mīklas daudzums 900 g)

Sastāvdaļas:

  • 1 iepakojums šokolādes kēksa maisījuma

  • 100 g kviešu miltu

  • 80 g eļļas pēc izvēles

  • 80 g tumšā cukura sīrupa

  • 2 olas

  • 40 g piparkūku garšvielu

  • šķipsniņa sāls

  • tumšā šokolāde

Gatavošana:

  1. Šokolādes kēksa maisījumu sajauc ar kviešu miltiem, sāli un piparkūku garšvielām.

  2. Olas un cukura sīrupu ar mikseri kuļ apmēram 2 minūtes, tad pievieno eļļu.

  3. Sausās sastāvdaļas sajauc ar slapjajām. Ar rokām samīca mīklu un to stundu atdzesē ledusskapī.

  4. Mīklu izrullē 1 cm biezu, ar formiņām veido cepumus un kārto tos uz cepamās plātnes. Cepumus gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 7-8 minūtes, pēcāk atdzesē un iemērc kausētā šokolādē, izrotā ar sakapātiem riekstiem vai cukura dekoriem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Virtuvē

Grieķu mērce, ko tradicionāli gatavo no jogurta, gurķa, ķiploka un piparmētras, ir lieliska kopā ar svaigiem dārzeņiem, maizi, čipsiem, krekeriem un citām uzkodām. Šī “BBC Good Food” recepte tiek slavēta kā "svaiga un vienkārša", un receptes autors Bārnijs Desmazērijs saka, ka to ir "lieliski pasniegt kopā ar grauzdētu pitas maizi vai lēni sutinātu jēra gaļu".

Svarīgākais