Tieši tikko ceptu piparkūku smarža ir tā, kas ienes mājās Ziemassvētku sajūtu. Vieni dod priekšroku trauslām un kraukšķīgām piparkūkām, kas viegli drūp un atstāj visapkārt smaržīgas drupačas. Citiem visgardākās šķiet mīkstās un pufīgās, kas vairāk atgādina prjaņikus. Kulinārijas blogs “Našķoties” piedāvā trīs piparkūku mīklas receptes, iedvesmojot ikvienu uzdrīkstēties pagatavot savu svētku gardumu.
PIPARKŪKU CEPUMI AR ŠOKOLĀDI (gatavās mīklas daudzums ∼ 900 g)
Sastāvdaļas:
1 iepakojums šokolādes kēksa maisījuma
100 g kviešu miltu
80 g eļļas pēc izvēles
80 g tumšā cukura sīrupa
2 olas
40 g piparkūku garšvielu
šķipsniņa sāls
tumšā šokolāde
Gatavošana:
Šokolādes kēksa maisījumu sajauc ar kviešu miltiem, sāli un piparkūku garšvielām.
Olas un cukura sīrupu ar mikseri kuļ apmēram 2 minūtes, tad pievieno eļļu.
Sausās sastāvdaļas sajauc ar slapjajām. Ar rokām samīca mīklu un to stundu atdzesē ledusskapī.
Mīklu izrullē 1 cm biezu, ar formiņām veido cepumus un kārto tos uz cepamās plātnes. Cepumus gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 7-8 minūtes, pēcāk atdzesē un iemērc kausētā šokolādē, izrotā ar sakapātiem riekstiem vai cukura dekoriem.